Ivo Ravlic / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EP

VATERPOLSKE REPREZENTATIVKE PRIPREMAJU SE U VARAŽDINU ZA VAŽAN OKRŠAJ PROTIV PORTUGALA Nekompletnoj Hrvatskoj spariraju Slovakinje

Naša je reprezentacija prošlog tjedna pobijedila Portugal u Lisabonu 14:13.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. listopad 2019. 11:51

Hrvatska ženska seniorska vaterpolska reprezentacija od jučer se nalazi na priprema u Varaždinu, zajedno s odgovarajućom vrstom Slovačke. Obje će reprezentacije ondje ostati do 21. ovog mjeseca, a pred oba ova sastava su uzvrati kvalifikacija za EP u Budimpešti. Naša je reprezentacija prošlog tjedna pobijedila Portugal u Lisabonu 14:13, dok su Slovakinje još uvjerljivije doma dobile Tursku 19:9.

Izbornik Mario Ćaleta u Varaždinu je okupio 14 djevojaka, a u odnosu na lisabonsku utakmicu nema mlade 15-godišnje Mojce Jereb, baš kao što će pripreme preskočiti i Petra Bukić, koja se još uvijek nije oporavila. No, najbolja naša vaterpolistica bi se trebala pojaviti na završnom tjednu priprema, u Šibeniku, od 22. ovog mjeseca.

U Varaždinu su sada Alexandra Ratković, Natasha Trojan Jimenez, Dina Lordan, Emmi Miljković, Matea Skelin, Korina Jureša, Ema Carević, Ivana Butić, Domina Butić, Ana Miroslavić, Bruna Barišić, Lidija Crnički, Julija Božan i Mia Topić.

Hrvatska će protiv Portugala igrati u Šibeniku u subotu, 26. listopada s početkom u 18.00 sati, te će bolja reprezentacija iz ukupno dva ogleda otići na EP u Budimpeštu u siječnju 2020. godine.

Linker
25. travanj 2024 01:41