HVS
KUP HRVATSKE ZA NADE

ZA BUDUĆNOST NE TREBA BRINUTI Svi sudionici iz Vukovara su otišli zadovoljni, a želja je da HVS turnir tradicionalno organizira u gradu heroju

Nastupilo je 19 klubova s oko 350 sudionika, a odigrana je 71 utakmica.
Piše: Zlatko VrančićObjavljeno: 08. rujan 2019. 13:27

​Trijumfom riječkog Primorja EB završio je finalni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu za igrače rođene 2007. i mlađe. Ovaj turnir samo je potvrdio da smo talentirana nacija za vaterpolo i da uspjesi, kako reprezentacije, tako i klubova, nisu slučajni.

U svakom klubu koji je sudjelovaO na turniru ima najmanje jedan igrač koji je pokazao veliku nadarenost, naravno u onim kvalitetnijima taj broj je znatno veći. Da je kvaliteta igre na turniru bila na zavidnoj razini, najbolje pokazuju riječi iskusnog vaterpolskog djelatnika Alberta Brale, koji je na ovom turniru obnašao dužnost delegata.

- Ne moramo se brinuti za budućnost vaterpola, kvaliteta je bila na zavidnoj razini, puno je mladih igrača koji već sada imaju veliko znanje i kvalitetu.

Primorje EB nije lagano došlo do titule pobjednika, Riječani su u četvrtfinalnoj skupini bili prvi zahvaljujući boljem omjeru u međusobnim susretima, jer su i POŠK i Jug CO imali isti broj bodova. U polufinalu Zadar 1952 pružio je snažan otpor i Riječani su uspjeli pobijediti minimalnom razlikom 8:7.

Odigrana 71 utakmica

Drugi finalist POŠK uvjerljivo je bio prvi u četvrtfinalnoj skupini, u polufinalu Splićani su bili bolji od Solarisa 12:9. U finalu kao da im je ponestalo snage i Primorje EB je zasluženo pobijedio i osvojio Kup.

Riječani su u svojim redovima imali najboljeg vratara Petra Maravića i najboljeg strijelca Viktora Tončinića. Titula najboljeg igrača sasvim zasluženo pripala je Juri Desnici iz Solarisa, koji je cijeli turnir odigrao u velikom stilu. Ova tri imena svakako treba zapamtiti, a sigurno je da će još puno igrača iz ove generacije biti nositelji igre u svojim klubovima, a mnogi od njih će postići i puno više.

​Ovaj turnir drugu godinu za redom održan je u Vukovaru, i želja svih sudionika je da i u buduće tradicionalno svake godine domaćin bude Vukovar.

- Organizacija turnira bila je odlična, svi se nadamo, a i želimo, da HVS ovaj turnir tradicionalno organizira u Vukovaru. Grad heroj i ljudi koji vode vaterpolo klub Vukovar to su zaslužili - istaknuo je Albert Brala.

Organizacija turnira bila je zahtjevna, istaknuo je to tajnik VK Vukovar Željko Troha.

- Nastupilo je 19 klubova s oko 350 sudionika, odigrana je 71 utakmica. Učinili smo sve da budemo dobri organizatori i drago nam je da svi sudionici iz Vukovara odlaze zadovoljni.

Predsjednik VK Vukovar dr. Ivica Šuvak nije krio zadovoljstvo, kako zbog uspješne organizacije, tako i zbog uspješnih nastupa vukovarskih vaterpolskih nada.

- Posebno smo zadovoljni rezultatima, igrama i plasmanom naših dječaka, koji je bi iznad svih očekivanja. Ovo nam je i obveza da u narednom periodu budemo još bolji i vjerujem da je budućnost vaterpola u našem gradu vrlo dobra.

Mali Vukovarci osvojili su 13. mjesto, ovo je svakako uspjeh jer vaterpolo treniraju oko godinu dana, a pokazali su više od klubova koji imaju daleko bolju i veću tradiciju. Ime Vukovara upisano je u hrvatsku vaterpolo kartu, a u narednim godinama to ime će se sigurno upisati u krupnijim slovima.

Linker
19. travanj 2024 22:44