Srdjan Vrancic / CROPIX
KUP HRVATSKE

ŽAPCI U DERBIJU SLAVILI PROTIV IZRAVNOG KONKURENTA ZA NASLOV PA POSLALI ZNAKOVITU PORUKU 'Pa što ćemo se sad skrivati? Da, idemo ga osvojiti'

U derbiju uz Savu, Mladost je uvjerljivo i glatko pobijedila Splićane, te se plasirala u polufinale.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. listopad 2019. 11:27

U derbiju uz Savu, Mladost je uvjerljivo i glatko pobijedila splitski Jadran, te se plasirala u polufinale Kupa i to protiv Solarisa.

- Svaka čast Solarisu, to je dobra momčad i mi ih nećemo podcijeniti. Oni isto imaju pravo nadati se, ali na nama je pokazati da nam je mjesto u finalu, te da je taj trofej u načelu naš - vrlo će decidirano nakon utakmice kapetan mladostaša Ivan Marcelić. Na našu opasku da je “bacio opaku verbalnu rukavicu u lice” ostalim sudionicima Final Foura, vratar Žabaca će.

- Ha pa što ćemo se sad skrivati? Da, idemo ga osvojiti. Svaka čast svima, tako i Jugu. Momčad puna opasnih pojedinaca i s možda jednim od najboljih trenera na svijetu, ali ja svejedno ne vidim razloga da mi to ne bi dobili - zaključio je jedan od junaka jučerašnje pobjede, sa čak 14 obrana.

Sraz Mladosti i Jadrana u 3. kolu četvrtfinalnog turnira Hrvatskog kupa u Zagrebu, bio je daleko najzanimljiviji susret oba čak kvalifikacijska turnira za Final Four Kupa (23. i 24. studenoga u Splitu). Iz razumljivih razloga.

Prvo, to je bio susret za prvo mjesto na zagrebačkom turniru što nije bilo nevažno jer prvoplasirani sa Save ide u polufinalu Kupa na šibenski Solaris. Nemjerljivo lakša opcija nego protiv dubrovačkog Juga AO. Nadalje, bio je ovo susret dva euroligaša odnosno sudionika Lige prvaka, pa je već i time podigao očekivanu kvalitetu igru na višu razinu. Mladost je međutim bila bitno oslabljena u sudaru s idealnom postavom Jadrana.

Zagrepčanima je naime nedostajao Miloš Ćuk koji ima ozljedu rebara, ali se u Mladosti nadaju da će ga ipak stići pripremiti za subotnji sraz Lige prvaka protiv Dinama iz Tbilisija.

Međutim, u igri Žabaca se izostanak njihovog ponajboljeg igrača nije ni najmanje osjetio. Samo prvih četvrtinu i pol smo gledali potpuno izjednačen vaterpolo, s igrom “gol na gol” u kojoj je Jadran bio taj koji je vodio, a Mladost sustizala. Prva tri pogotka na utakmici su postignuta primjerice iz peterca (Šetka dvaput, te Miloš). No, u tom razdoblju nastaje prva mikro-pukotina u Jadranovom sastavu. Centar Ivan Krapić je već u 4. minuti imao 2 osobne. Presuda pada manje od 2 minute prije kraja druge četvrtine. Kod rezultata 5:5, Biljaka pogađa dvaput uzastopno, da bi potom Marcelić obranio napad Splićana s igračem više, a Bukić u zadnjoj sekundi pogodio za 8:5. To nije sve. Tada je i treću osobnu zaradio Krapić.

Kako je vrijeme odmicalo tako su sve samouvjereniji mladostaši na krilima odličnih Bukića i Bowena “zatrpavali” Jadranov gol, dok je kod Splićana itekako vidljiv silan problem, od početka sezone. Obrana skoro da ne postoji. Primaju puno previše golova. U Regionalnoj ligi od Primorca 16, slabašnog Partizana 11, sinoć 17...

- Je, to je istina. Imamo problema s obranom, primamo previše i s tim se slažem. Nisam s obranom nikako zadovoljan, nije nam se stabilizirala, ali vjerujem da ćemo s radom i vremenom to podignuti na višu razinu. Tek s takvom obranom možemo računati na pobjede u ovakvim utakmicama - ispravno će na kraju trener Jadrana, Ivan Asić.

Linker
26. travanj 2024 11:00