SUSJEDI GA PRIJAVILI

Inspektori pokrenuli postupak protiv Dražena Medića: ‘Nije na vrijeme cijepio psa iz Zagrebella‘

Susjedi u Veslačkoj sumnjali su da vlasnik NK Zagreb psa drži u neljudskim uvjetima, ali inspektori kažu da je pas dobro i uhranjen

Nogometni kamp Zagrebello.
 

 Vanesa Pandzic/Cropix

Pas koji je mjesecima živio u zatvorenom sportskom objektu ZAGREBello u Veslačkoj ulici, i noćima zavijao i lajao a zbog kojeg su susjedi zvali nadležne službe jer su sumnjali da živi u neljudskim uvjetima, na kraju nije ni neuhranjen ni zlostavljan, utvrdila je veterinarski inspektori Državnog inspektorata.

Ipak, Dražen Medić, vlasnik psa i predsjednik NK Zagreb u čijem je vlasništvu ZAGREBello kažnjen je, kako doznajemo službeno od DIRH-a jer pas nije cijepljen u zakonskom roku.

image

Nogometni kamp Zagrebello.

Vanesa Pandzic/Cropix

Podsjetimo, Jutarnji list je o slučaju zatvorenog psa pisao polovicom prosinca nakon što su susjedi alarmirali medije i institucije da pas više mjeseci živi u lošim uvjetima a noćima laje i zavija jer je u zatvorenom objektu.

Dražen Medić nam je pak rekao kako psa imaju jer su bili meta krađa i provala, a između ostalog im je ukraden i traktor.

-On nije maltretiran i ne krše se nikakva prava životinja jer je on tamo sretan kao malo prase, rekao je tada Dražen Medić, a zaposlenici ugostiteljskog objekta su nam rekli kako psa redovito šeću i izvode na zrak.

Uputili smo stoga mail komunalnom redarstvu kako bismo otkrili što se točno događa.

image
/Snimio čitatelj

-Obavještavamo Vas da su komunalni redari Odsjeka za nadzor držanja i postupanja sa životinjama prije mjesec dana, kada je zaprimljena prva prijava za predmetni slučaj, obišli i izvršili nadzor u dva navrata, uz prisustvo vlasnika, kažu iz komunalnog redarstva.

-Uočene i zabilježene nepravilnosti proslijeđene su prema nadležnom tijelu Državnog inspektorata Republike Hrvatske, odnosno veterinarskoj inspekciji, a sve u skladu s čl. 27 Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama (Službeni glasnik Grada Zagreba 28/18.), pojašnjavaju dalje.

Kako bismo doznali o kakvim nepravilnostima je riječ, uputili smo mail i Državnom inspektoratu koji nam je potvrdio provođenje istražnih radnji

image
/Snimio čitatelj

-Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata inspekcijskim nadzorom je utvrdila da je pas cijepljen protiv bjesnoće, ne pokazuje znakove agresivnosti, socijaliziran je i dobrog kondicijskog stanja. Na psu nisu vidljivi nikakvi znakovi zlostavljanja niti zanemarivanja. Nadalje, zbog necijepljenja psa u zakonskom roku, protiv vlasnika će biti pokrenut prekršajni postupak., objašnjavaju iz Državnog inspektorata. Prema zadnjim informacijama pas i dalje boravi u prostorijama NK Zagreb. Kazna za necijepljenje inače iznosi od šest do 10 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:04