ANIMA DVOR

"Kuća se doslovno pomicala, psi su lajali i trčali, a struje nije bilo satima"

Ivana Begović kaže kako nisu pretrpjeli nikakvu štedu, no mnogi njeni sugrađani jesu
 Anima Dvor

Svega 60 kilometara od Petrinje udaljen je Dvor na Uni, u kojem se o stotinjak napuštenih pasa kroz udrugu Anima Dvor brine Ivana Begović. U trenutku kad se zemlja počela tresti većina je pasa bila vani. Ivana ih je vidjela kako odjednom trče dolje, prema ulazu na njihovo zemljište. Treslo se, kaže, cijelo dvorište, a kuća, koja se nalazi na višem dijelu, se doslovno pomicala.

- Ovi što su bili u garaži u boksovima su se uzlajali, pa sam ih išla odmah pustiti u zadnje dvorište. Uznemireni su još uvijek, laju neprestano. Ovaj je potres bio dosta jači od onog jučer. Kod nas se jučer nije ni čaša pomaknula, a danas je popadalo dosta stvari. Ali ok, mi i psi smo dobro, kuća je neoštećena - kaže Ivana.

Struja je došla tek iza 17 sati, pa je odmah krenula čistiti prostorije u kojima psi borave, u slučaju da je opet nestane.

- U Dvoru je dosta kuća stradalo, zidovi, dimnjaci i slično, tako mi javljaju ljudi. Kod nas hvala bogu nije, kuća je jako dobro građena, samo se nadam da neće biti jačih potresa - kaže Ivana i dodaje kako se nada da Dvor neće i ovoga puta biti zaboravljen. U poplavama su ga svi smetnuli su uma, iako su ga teško pogodile, pa se nada da će ovih dana pomoć stići svima koji je trebaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:48