MJESEC DANA NAKON

Policija još uvijek ne zna čija su dva psa rastrgala i pojela srnu iznad zagrebačkih Gajnica

Iz ZOO vrta su im dojavili potencijalno ime vlasnice, no nisu našli dokaze da su njeni psi ikoga ozlijedili
 Udruga Indigo

Prije mjesec dana pisali smo o slučaju kada su dva psa rastrgala srnu iznad zagrebačkih Gajnica. Vlasnika pasa, naravno, nije bilo u blizini, a psi su pobjegli kada su vidjeli ljude. Jedan je bio u tipu belgijskog ovčara, a drugi u tipu čehoslovačkog vučjeg psa. Način na koji su napali srnu, njihov bijeg tek kada su ljudi došli sasvim blizu, kao i odabir dijelova tijela životinje koje će prve pojesti tada je stručnjake navelo da zaključe kako im to nije prvi put da napadaju i jedu neku životinju.

Odmah smo, a to je bilo 14. studenog, poslali upit Policijskoj upravi zagrebačkoj. Dobili smo informacije o tome tko bi mogla biti vlasnica pasa, pa smo ih proslijedili ZOO vrtu, čiji su zaposlenici bili na mjestu napada. Oni su nam javili da imaju iste podatke kao i mi, te da su već o tome obavijestili policiju.

A oni su nam jutros, mjesec dana nakon što je životinja stradala i mjesec dana nakon što su dobili ime potencijalne vlasnice, poslali odgovor.

- Daljnjim je postupanjem obavljen razgovor i s vlasnicom dva psa te u konkretnom slučaju, s obzirom na to da nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na uzrok smrti navedene životinje, nisu potvrđeni niti, slijedom toga, elementi prekršaja ili kaznenog djela - izvijestili su nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:56