ZAŠTIĆENE VRSTE

Žena uhićena nakon što je policija na njenoj farmi našla 140 mrtvih ptica. Sve ih je otrovala

Za ovakav je zločin, uz novčanu, predviđena i zatvorska kazna od dvije godine
 Ilustracija

Protiv jedne Australke podignuto je gotovo 300 prijava zbog okrutnosti prema životinjama. Na njenom su imanju pronađena tijela 140 zaštićenih ptica, među kojima je bilo čak 128 nesretnih klinastih orlova. Do njene kuće u Violet Townu policija je došla nakon što su tijekom zadnjih mjeseci pronašli niz mrtvih ptica u tom području, piše Guardian. Otkrili su da ih je žena sve trovala i to tijekom nekoliko mjeseci.

Optužili su je za kršenje nekoliko zakona, uključujući onoga o životinjama, te divljim životinjama. Maksimalna kazna za ubijanje zaštićenih ptica je, osim novčane, i dvije godine zatvora. Žena će se na sudu pojaviti iduće godine.

- Klinasti orlovi su najveća grabljivica ovog područja i važan su dio našeg okoliša. Ova istraga pokazala je koliko smo predani borbi protiv onih koji se bave zločinima protiv divljih životinja te koliko nam je bitno zaštititi našu ikonu, klinastog orla - istaknula je Kate Gavens, voditeljica poslova zaštite divljih životinja.

Problem je što farmeri ovu vrstu orla smatraju štetočinom, jer napada ovce, ali stručnjaci upozoravaju da je to iskrivljena istina. vi orlovi rijetko napadaju ovce - ako to čine, odaberu one koje su slabe i bolesne. Nikad ne biraju za plijen odrasle životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:08