Ante Cizmic / CROPIX
KORAK UNATRAG

HAJDUK SE ODLIČNO SUPROSTAVIO DINAMU, DOMINIRAO, A ONDA JE STIGLA TA 25. MINUTA Bijeli su se nakon gola ugasili, a Oreščanin ih nije uspio probuditi

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. travanj 2019. 10:06

Hajduk je izgubio derbi, ostao bez Mije Caktaša za nedjeljni dvoboj s Osijekom i ponovno je otvorena bitka za Europu.

Sve što su ovog proljeća dobro uradili glede ostvarenja europske ambicije, protiv Dinama su se opet vratili korak unatrag. S petog mjesta dočekuju poljudski ogled s Osijekom koji na trećoj poziciji bježi tri boda.

Slijede četiri utakmice s direktnim konkurentima za europske pozicije i Dinamo treba što prije zaboraviti, s Osijekom, Lokomotivom, Rijekom i Goricom traže Bijeli novi izlazak u Europu.

Dinamu se Hajduk suprotstavio u kvalitetnom izdanju prvih 25 minuta. Dapače, Hajduk je bio momčad koja je dominirala travnjakom, dok je Dinamo tek strpljivo pratio kako Bijeli grade svoje napade. U tih 25 minuta hajdukovci su imali nekoliko poluprilika, ali bez većih opasnosti po vrata Livakovića.

Nakon primljenog pogotka Hajduk je imao velikih problema u kreaciji igre. Nije Oreščanin uspio ni promjenama probuditi momčad, jer u drugom dijelu Splićani su bili bez prave šanse.

Dinamo je rutinski sačuvao prednost, nije Hajduk uspio napraviti pritisak na kazneni prostor Modrih s kojim bi utakmici dodali dimenziju prave neizvjesnosti i uzbuđenja. Ako su Bijeli tražili odgovor gdje su u odnosu na Dinamo, dobili su taj odgovor. Za pobjedu je trebalo više pojedinačne kvalitete.

Ali, da ne idemo previše u širinu analize, u nedjelju je već Osijek na Poljudu. Brza šansa za popravni i povratak u europski vlak.

Linker
16. travanj 2024 14:49