Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX

TKO JE USPJEŠNIJI?

HAJDUKOVA AKADEMIJA JE NAJBOLJA U HRVATSKOJ? IZ MAKSIMIRA STIGAO EKSPRESNI ODGOVOR: 'Dinamo je svjetski rekorder po broju igrača u finalu SP-a!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.02.2019. u 23:14

 • Hajdukova Akademija je najbolja u Hrvatskoj, Dinamo ima sjajne uvjete u više novca, ali mi bolje radimo. To je u razgovoru za SN kazao šef Akademije Majstora s mora Krešimir Gojun.

  U Dinamu tu rečenicu nisu željeli posebno komentirati, ali glasnogovornik Alen Lesički je ipak kazao:

  - Umjesto klasičnog odgovora evo nekoliko argumenata. Možda je naš bivši trener zaboravio kako je nogometna akademija GNK Dinamo svjetski rekorder po broju svojih igrača koji su nastupili u finalu SP-a? Možda bi ga trebalo podsjetiti na činjenicu kako je naša Akademija dala najboljeg nogometaša svijeta u ovoj godini? Ako to već nisu dovoljno dobri argumenti, a trebali bi biti, onda podsjećamo kako su juniori Dinama u ovom trenutku dva boda ispred vršnjaka iz Splita, dok su kadeti pet bodova bolji...

  Lesički će za kraj kazati i ovo...

  - GNK Dinamo je prepoznat i priznat kao apsolutni lider na ovim prostorima po pitanju rezultata mlađih kategorija, promociji igrača, transferima te stručnosti kadra i infrastrukture namijenjene mlađim kategorijama. Koliko smo otišli daleko, svjedoče i primjeri da naša Akademija ne odgaja samo vrhunske igrače, već i trenerski kadar koji je sve češće tražena roba u inozemstvu, ali i u Hrvatskoj, za što su upravo gospoda Gojun, Oreščanin i Despotović iz Hajduka možda i najbolji primjer.

   

  Iz drugih medija