Foto: Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
PUN SAMOPOUZDANJA

JEDINI HAJDUKOVAC MEĐU VATRENIMA SE VRATIO NA POLJUD I POSLAO PORUKU 'Mi smo frustrirani, navijači ljuti, ali dobar rezultat sve će smiriti'

HAJDUK Kapetan Zoran Nižić vratio se s trijumfalnog pohoda Vatrenih u ozračje Poljuda s novim trenerom Željkom Kopićem
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. studeni 2017. 09:29

Kapetan Zoran Nižić vratio se na Poljud. Jedini hajdukovac koji je s reprezentacijom Hrvatske bio u Pireju proslavio je u dresu Vatrenih odlazak na Svjetsko prvenstvo. Predahnuo je Nižić 10 dana od obveza u Hajduka i napunio se samopouzdanjem. Trebat će mu za odlučujuće utakmice polusezone u bijelom dresu. Ali, prvo ćemo o lijepim, ugodnim temama.

Kako je Hajdukov kapetan proživio dane ponosa i slave Vatrenih?

- Vrhunsko iskustvo, tako sam doživio boravak u reprezentaciji. Nisam nastupio, ali nisam žalostan zbog toga. Konkurencija je zaista velika. Kada pogledamo gdje svi reprezentativci igraju, sretan sam što sam dio ekipe - skromno je poručio kapetan Bijelih.

Split, 211017
Stadion u Poljudu
Hrvatska Telekom Prva liga  2017/2018, 13. kolo utakmica HNK Hajduk -  GNK Dinamo
Na fotografiji: Zoran Nizic. 
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

U konkurenciji za Rusiju je 50 evidentnih kandidata. Bit će ih i više, jer do Rusije ima sedam mjeseci... Nižić se također nada.

- Normalno da se nadam kada sam već bio s reprezentacijom u susretima koji su ponudili najveća iskušenja. Želim biti na SP-u, na izborniku i stručnom stožeru je da ocijene moj rad do kraja sezone.

Splet loših rezultata

Dok je Nižić s reprezentacijom “rušio” Grčku, na Poljudu je srušen Carrillo. Ostavio je Nižić Španjolca na klupi, a na povratku zatekao Kopića.

- Čuo sam se s Carrillom. Što dodati, a da se na zna? Splet loših rezultata je na kraju doveo do odlaska trenera. Ali, ne smijemo se previše baviti onim što je bilo, trebamo se što prije okrenuti i gledati prema naprijed.

Lako je to reći, međutim navijače zanima što se događalo prije 12 dana na Poljudu u susretu s Rudešom. Nisu se u međuvremenu igrači oglašavali, zato vrijedi pitati. Jer, sigurno su i reprezentativci pitali Nižića “što je s Hajdukom”.

- Film utakmice s Rudešom odvrtio sam 100 puta. Nevjerojatno je da izgubimo od Rudeša na Poljudu, a da vodimo 2:0. Kada se takvo što dogodi s Dinamom, onda je smak svijeta, a kamoli sa Rudešom. Još nam nije jasno kako se to dogodilo.

Bitno je da se ne ponovi...

- Frustrirani smo, moram priznati. Gledali smo jedan u drugoga, ali ne možemo jedan drugome objasniti što je bilo. Ne znam ni danas što bih pametno rekao. Dogodila se crna rupa, svaki njihov izlazak prema naprijed su kaznili.

Tri ključne utakmice stižu u 10 dana. Gostovanje u Puli, pa Osijek na Poljudu i na kraju mini serije Osijek u Kupu. Tri utakmice koje određuju sezonu.

- Da, to su tri utakmice koje određuju smjer proljeća. Međutim, s dobrim rezultatima vraćamo propušteno protiv Rudeša. Imamo dovoljno samopouzdanja, vjerujem da smo bolji i od Osijeka. Uz sav respekt Osječanima. Povratak na drugo mjesto i polufinale Kupa smirili bi situaciju. Držim da smo spremni ostvariti taj cilj do kraja jeseni.

Split, 060517.
Stadion Poljud.
Utakmica 1. HNL, 32. kolo izmedju HNK Hajduka i NK Osijeka.
 Na fotografiji: Zoran Nizic, Zvonimir Kozulj, Marko Cosic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Pustimo ga da radi

Stalno se nude prilike. Tri utakmice zaredom, od Dinama preko Belupa do Rudeša, sve su propuštali hajdukovci. U jednom trenu ni prvo mjesto nije bilo daleko, a danas je Hajduk četvrtoplasirani.

- Činjenica je da smo prosuli previše bodova u praktički dobivenim utakmicama. Inter, Lokomotiva, Rudeš, pa Osijek u Gradskom vrtu. Kada smo trebali napraviti iskorak nismo ga napravili.

Kakve se razlike mogu uočiti između Carrilla i Kopića nakon dva treninga novog stratega na klupi Bijelih?

- Pustimo čovjeka da radi, rano je još govoriti o razlikama.

U redu, ali nikada nije rano pitati donosi li Kup imperativ prolaska? Za 13 dana Hajduk je u Gradskom vrtu.

- Uvijek je imperativ pred Hajdukom, u svakoj utakmici.

Ali, Kup je ostao jedini trofejni cilj, s obzirom na to da se u prvenstvu zaostaje 12 bodova za liderom.

- Prvenstvo završava u svibnju sljedeće godine. Istina je, 12 bodova velika je razlika, ali daleko je kraj prvenstva. Kup je bliži, lakše dohvatljiv nego prvenstvo i učinit ćemo sve da dođemo do finala.

Nitko osim nas

U danima kada se određuje smjer sezone, igrači Hajduka suočavaju se s velikim pritiskom i neugodnostima od strane navijača. Ohandza, Savvas, Šehić, Erceg, Kožulj.... svi su osjetili navijački bijes izvan terena. Je li kapetan porazgovarao sa suigračima o tome što se događalo dok ste bili s reprezentacijom?

- Da, znam, vjerujem da je to sve riješeno.

Osjeća li pritisak ili neugodnosti navijačkog nezadovoljstva?

- Nisam imao neugodnosti. Jasno, osim što sam bio ispred navijača nakon utakmice s Rudešom. Navijači imaju pravo na svoje mišljenje, imaju pravo biti ljuti. Mi smo frustrirani, oni ljuti, ali dobar rezultat sve će smiriti.

Što je dobar rezultat?

- Dobiti sve tri utakmice koje ste naveli. Polufinale Kupa i šest bodova nas vraćaju na pobjednički kolosijek. Samo mi igrači to možemo napraviti. Nitko osim nas, samo mi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:21