Osijek slavlje
 Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

OPĆE ODUŠEVLJENJE U GRADSKOM VRTU NAKON VELIKE POBJEDE PROTIV RIJEKE 'Imamo razloga za optimizam!'; BIŠĆAN PORUČIO 'Nekima će ovo biti dobra škola'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 16. svibanj 2019. 00:52

U derbi-susretu 34. kola Prve HNL u Osijeku su nogometaši Osijeka bili bolji od Rijeke s 2-1 (1-1) te praktički osigurali Europu. Rijeka je povela golom glavom Mirka Antonia Čolaka u 11. minuti, a u 24. minuti je iz gužve izjednačio Mirko Marić. U 39. minuti Riječani ostaju bez isključenoga Domagoja Pavičića, a Osijek to koristi u 49. minuti kada je Ejupi pogodio gredu, a Marić pospremio odbijanac u mrežu. Bio je to 18. gol Marića ove sezone čime je sada vodeći na listi strijelaca s postignutim golom više od topnika Hajduka Mije Caktaša.

- U početku smo imali protiv sebe tvrdu i čvrstu momčad. Tražili smo svoju igru, bilo je problema, a dogodilo nam se kao i protiv Dinama da smo iz prvog udarca primili gol. Na sreću brzo smo poravnali pa se počeli nadigravati. Pomoglo nam je isključenje protivničkog igrača, a kad smo postigli drugi gol utakmica je otišla u jednosmjernu ulicu. Jako sam zadovoljan što smo počeli pokazivati dobre igre i što smo spojili dvije pobjede. Moram i dalje biti taj da držim momčad na oprezu. Moj je posao držati igrače u tenziji do ostvarenja konačnog cilja i već razmišljam o idućoj utakmici. Pokušati ćemo riješiti sve u Gorici, a imamo razloga i prava na optimizam - kazao je Skender nakon utakmice.

S druge strane trener Igor Bišćan otkrio je gdje je zapelo u Gradskom vrtu.

- Idealno smo otvorili utakmicu i sve kontrolirali. Činilo se da će Osijek imati problema. Bili smo dobri, kvalitetni u bloku, izlazili na vrijeme i imali plan. Onda su nam se desile stvari koje su se desile i koje su nas poremetile. Jednim smo dijelom i sami krivi, nismo se smijeli isprovocirati. Onda je utakmica otišla u pogrešnom smijeru, a s igračem manje nismo se mogli vratiti. Moji su igrači mladi, biti će im i ovo dobra škola. Prvi puta sam igračima prije utakmice rekao da pripaze da se ne dignu tenzije, da se suzdrže od prigovora i na sve budu spremni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:26