CROPIX
'OVA SEZONE JE BILA SLATKA...'

RIJEČKOM SLAVLJU NEMA KRAJA - 'CIJELA HRVATSKA JE SVE VIDJELA' 'Ja mislim da smo uzeli sve, ako ima još neki trofej, daj da odigramo...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. lipanj 2017. 10:49

Bio je početak veljače kada su nogometaši Rijeke u Portugalu osvojili Atlantic Cup, a Snježana Mišković, supruga predsjednika Bijelih, hladnokrvno rekla Matjažu Keku da mu je to tek prvi od tri trofeja koje mora osvojiti do kraja sezone. Pola u šali, pola u zbilji, naravno, ali eto, rečeno-učinjeno!

- Jeste vidjeli kako me Matjaž poslušao, morao je… - ponosno je nakon utakmice istaknula gospođa Mišković.

Slavlje na kiši preselilo se u svlačionice, riječka pjesma dugo je odzvanjala a stihovi poput “Uzet ću ti sve…“ ili “Dupla premija“ lako su dolazili do novinarskih ušiju.

- Rijeka je najbolje od svega, dalje znate. Što znače oni stihovi “Uzet ću ti sve…“? Ja mislim da smo uzeli sve, ako ima još neki trofej, daj da odigramo. Od prvog dana sam vjerovao da će doći ovaj dan, sada je stvarno došao i danas je moje srce puno. Ovi ljudi su to zaslužili, i na terenu i izvan terena smo pokazali da je Rijeka najbolje od svega -- poručio je Ristovski dodajući da je bilo teško uzeti oba trofeja.

- Cijela Hrvatska je vidjela, sve se poklopilo… Ostali smo mirni na provokacije, ostali smo prava momčad, ova sezona bila je stvarno slatka - dodao je desni branič Riječana.

Andrej Prskalo osvajanjem Kupa postao je najtrofejniji igrač Rijeke.

- Je li bilo teže dignuti prvenstvo ili Rabuzinovo Sunce? Pa uhvatila su me malo leđa kada smo Mate i ja dizali pehar, ha-ha… Ovaj Rabuzin ima poseban značaj, ja ga poklanjam svojoj obitelji, posebno supruzi budući da sam jučer imao godišnjicu braka. Nisam njoj kupio ruže, ali mislim da imam dobro opravdanje - kaže dokapetan Andrej Prskalo priznavši da nije ni sanjao ovakav završetak prve sezone u kojoj je stao među vratnice.

- Sanjao sam traktor koji je kod nas na selu, a ne ovakvo nešto. Stvarno je poseban osjećaj i ponosni smo što smo dio ove momčadi.

Razdragan je među mnogima bio i Dario Čanađija:

- Čestitam suigračima na ovoj sezoni, na ovom drugom trofeju. Odmah smo ušli maksimalno, pokazali tko je gazda, a kada je tako onda se nas na terenu sve pita. Hvala svima u klubu, suigračima, iza nas je predivna sezona i presretni smo što smo je okrunili drugim trofejom - poručio je veznjak Bijelih.

Igrači Dinama dugo nisu izlazili iz svlačionice, a kada su došli u press centar sjeli su po strani bez neke posebne volje za davanjem izjava. Pred novinare je stao tek kapetan Josip Pivarić.

- Sigurno da je teško pričati, definitivno nismo navikli na ovako nešto. Ali naučio sam od jednog starijeg gospodina da se u dobru ne treba uzvisiti, u lošem poniziti. Čestitam Rijeci na duploj kruni s tim da se ovaj kup mogao i drugačije okrenuti - zaključio je kapetan Modrih.

Linker
24. travanj 2024 09:49