Foto: Vedran Karuza / Novi List / CROPIX
POSEBAN USPJEH

SJAJAN POSAO RIJEKE I SVJETSKI KURIOZITET Novi hrvatski reprezentativac osvojio dva naslova prvaka u dvije različite države!

MATEJ MITROVIĆ Uspješan s Rijekom, uspješan i s Bešiktašom u Turskoj
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. svibanj 2017. 19:53

Hrvatski reprezentativni stoper Matej Mitrović autor je iznimnog ostvarenja: ove sezone postao je prvak u dvije države! Ugradio je svoj doprinos u Rijekinu titulu, a drugi dio sezone proveo je u redovima Bešiktaša, koji je jučer gostujućom pobjedom protiv otpisanog Gaziantepspora osigurao naslov prvaka Turske.

Doduše, u Rijeci je Mitrović imao maksimalnu minutažu u jesenskom dijelu prvenstva, odigrao je svih 20 utakmica, dok je u klubu iz Istanbula imao sporednu ulogu. Zanimljivo je da je u svim nastupima doživio samo jedan poraz, s Bešiktašem na gostovanju kod Karabukspora. Upisao je i četiri nastupa u Europskoj ligi te tri u turskom kupu.

Čačićevo povjerenje

Mitrovićev je veliki uspon počeo prošle jeseni, kad je spletom okolnosti dobio priliku u redovima Vatrenih. Na gostovanju kod Kosova ušao je u drugom poluvremenu i postigao pogodak, da bi par dana kasnije u Finskoj krenuo u početnoj postavi i dobrom igrom opravdao povjerenje izbornika Čačića. Na visokoj razini bio je i u klupskom dresu i sve je to privuklo interes inozemnih klubova.

Govorilo se o Torinu i Anderlechtu, ali najkonkretniji je bio Bešiktaš, koji je Mitrovića Rijeci platio 4,2 milijuna eura.

- Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju, ove tri i pol godine bile su nešto posebno za mene. Utakmice na Kantridi, sjajni uvjeti u novom kampu na Rujevici, ali prije svega odlična ekipa i sjajna atmosfera u svlačionici. Rijeci od srca želim osvajanje naslova prvaka ove sezone i da tako ostvari san svih navijača. Naravno da mi je žao što odlazim baš u ovom trenutku kada se sve posložilo, ali ovo je bila prilika i ponuda koju, jednostavno, nisam mogao propustiti - govorio je Mitrović uoči odlaska u Tursku.

Raritetno ostvarenje

Zadovoljni su bili na Rujevici jer su dobili lijepu odštetu za igrača kojeg su Cibaliji platili samo 130.000 eura, a u konačnici su i bez njega stigli do povijesnog naslova. Naravno, zadovoljan je morao biti i 23-godišnji Slavonac iz Lukača, osobito financijskim dijelom priče jer u Bešiktašu službeno zarađuje 1,2 milijuna eura godišnje. Ondje još lovi standardnu poziciju, pamtit će i neiskorišteni jedanaesterac u raspucavanju protiv Lyona, koji je u Istanbulu izborio prolaz u polufinale Europske lige. No u puno ljepšem sjećanju ostat će mu sezona u kojoj se okitio s dva naslova prvaka, prvima u svojoj karijeri. Rijetki se nogometaši mogu pohvaliti takvim raritetnim ostvarenjem...

Linker
17. travanj 2024 17:11