CROPIX
SVE OČI UPRTE U NJIH

SVE SU OČI UPRTE U SPASITELJE RIJEKE I DINAMA Dvojac je zajedno utrpao 33 gola, ali imaju li još municije za finalni čin sezone?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. svibanj 2017. 13:06

Zajedno su zabili 33 pogotka. Soudani 17, Andrijašević 16. I ova zadnja u subotu protekla je u njihovu dvoboju, Soudani je zabio tri gola i asistirao petom, Andrijašević je zabio glavom, promašio zicer i zapucao kazneni udarac. Da je zabio što je morao zabiti, izjednačio bi se s Futacsem na vrhu ljestvice strijelaca. Ali, ispalo je na kraju drugačije, njih dvojica u Varaždin dolaze kao drugi i treći strijelac HNL-a. I kao ključne figure svojih momčadi.

Franko Andrijašević
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Kako bi izgledala Dinamova sezona da su bili suigrači u modrom dresu? Bi li Andrijašević došao do izražaja kao u Rijeci, bi li zabio toliko ili bi se utopio u silnim rotacijama i maksimirskim mijenama? Bi li uz njega Soudani također zabio toliko, manje ili više. Nećemo nikad saznati, ali ono što znamo jest da su upravo oni obilježili ovu sezonu u hrvatskom nogometu, oko njih se podizalo najviše prašine. Dakle, trenuci koji su obilježili Soudanijevu sezonu dijele se na one kontroverzne i one čarobne, nogometne.

Igrači odluke

Kazneni udarac u Vinkovcima na samom startu proljeća, koji je razbuktao i onako vruće rasprave i podjele, na kraju nije imao utjecaj na rasplet prvenstva. Kao ni onaj start na Capanu u Kranjčevićevoj. Žuta minuta, udaranje protivnika nogom (dvaput), sudac Pejin nije kaznio. No, kaznio ga je disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić, Soudani je naknadno suspendiran, ali onda i oslobođen za derbi s Hajduk, u kojemu je pogađao gredu i promašivao prilike, pa zapravo nije bio Modrima igrač odluke, jer slavili su Splićani.

Dva, pak, trenutka u kojima je pokazao svoje nogometno umijeće pa je još uvijek velikoj većini najbolji nogometaš HNL-a, onaj je gol u sudačkoj nadoknadi na Poljudu te onaj na Rujevici. Škarice, za bod koji je Dinamo ostavio u utrci. Da, naravno, i ovaj hat-trick u zadnjoj utakmici, posebno prvi pogodak, kad je poentirao nakon sjajnog solo-prodora.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Mirni i samozatajni momak Franko ‘kupio’ je ove sezone čitavu nogometnu javnost svojom ‘eksplozijom’. Od otpisanog u Dinamu do reprezentativca, golgetera i čovjeka koji je vukao Rijeku prema raju. Teško je i nabrojati što je sve pozabijao, koliko je svojim golovima donio pobjeda i bodova. Nogom, glavom, svejedno. Već time što je zabio baš svim momčadima ove sezone u ligi, sve je rekao. Jedina kontroverza oko njega ona je utakmica u Koprivnici, isključenje na samom kraju i pogrdne riječi sucu. I njega je tada kazni disciplinski sudac Pavličić-Bekić, s tri utakmice neigranja, zbog čega je propustio derbi u Maksimiru. Ivajlo Petev i Matjaž Kek vide u njima večeras glavne napadačke adute, jesu li ostavili još nešto municije za zadnju utakmicu sezone?

Linker
18. travanj 2024 23:53