Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
ZABORAVITE OVU SEZONU

TRENER HAJDUKA ZA SN NAJAVLJUJE NOVU PRIJELOMNU SEZONU Nadam se da ćemo ući u Europsku ligu, a naslov prvaka Hrvatske - to odmah potpisujem!

JOAN CARRILLO Trener Hajduka na oproštaju od sezone o prvenstvu u kojoj je njegova momčad zauzela treće mjesto s pogledom na skorašnji prijelazni rok i sljedeće izazove
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. svibanj 2017. 18:54

Trener Hajduka Joan Carrillo dao je opširni rezime netom završene sezone u kojoj je njegova momčad na osvojila treće mjesto. Ostao je Katalonac zakopčan što se tiče imena i pozicija igrača koji će otići, no nedavno je sportski direktor Mario Branco najavio da neće biti revolucionarnih poteza, a dakako će sve ovisiti i o stanju na tržištu.

- Prije svega bih htio reći da sam jako zadovoljan, ali isto tako znamo što želimo po pitanju momčadi, koje su nam promjene potrebne, te na čemu moramo raditi kako bismo još popravili rad. Sportski direktor Mario Branco radi jako dobar posao, jako vjerujem u njega.

Pitanje je na kojim se Hajduk pozicijama želi pojačati?

Znamo što nam treba, odnosno koji profili igrača su nam potrebni. Imamo plan A, B i C, ali sve će ovisiti o tržištu. Nekad biste htjeli imati Mercedes, ali niste u mogućnosti. Možda bismo željeli doći do nekog igrača, ali ne možemo. Imamo više opcija i zbog toga se uopće ne brinem. Kad dođe prijelazni rok, bitno je da informacija koje izlaze bude što manje, jer to može biti loše za klub, odnosno igrače koji su u pitanju.

Branco pregovara

Jeste li na sastanku igračima nakon sezone rekli na koga više ne računate?

- To je posao koji u ovom trenutku obavlja sportski direktor Mario Branco, on priča s onima kojima istječe ugovor o tome hoće li ga produžiti, odnosno hoće li doći do dogovora. Razgovori su tom smjeru su odmakli. U sljedećim danima će sportski direktor imati konferenciju za medije koji će obavijestiti javnost o daljnjim planovima.

Inzistirali smo na pozicijama, gdje je momčad najslabija...

- Jasno mi je da želite znati o mjestima igrača, ali najbolje je da ja o tome ne govorim jer to može loše. Ne očekujte od mene odgovore na ta pitanja. Ja mogu govoriti o protekloj sezoni. Došao sam dvije utakmice prije zimske pauze, kadar je već bio posložen, a ja sam dobio zadatak promijeniti nešto u skladu s mojom nogometnom filozofijom. Ne zato što sam ja bolji ili lošiji od prethodnoga trenera, nego zato što sam angažiran kako bih uveo promjene. Zimus smo ostali bez vratara (Kalinić), stopera (Šimić), polušpice (Maganto), a tijekom prijelaznoga roka došao nam je vratar (Letica), stigao je Pero (stoper Bosančić) i Terziev te neki momci iz druge ekipe. Uza sve probleme koje smo imali, nastavili smo s radom. Najbitnije je što su me igrači slijedili, moju i klupsku filozofiju. Najvažnije je da sam uvjerio igrače da budu uvjereni u ciljeve. Znali smo kako i što treba napraviti. Uvjereni smo da s ovakvim radom možemo napraviti još više.

Nemam imperative

Jeste li u novom ugovoru dobili imperativ - biti ispred Rijeke i Dinama?

- Potpisao sam na jednu godinu, imam rezultatske obveze koje moram ispuniti. Nije se govorilo moram li biti bolje plasiran od jedne ili druge momčadi. Idemo malo pomalo, što bude, bit će.

Osvojio je Carrillo u zadnjem prvenstvenom krugu broj bodova koji bi, da takav bude u sva četiri kruga, bio identičan onome koliko je osvojila Rijeka u cijelom prvenstvu. Navijači očekuju nešto više, možete li barem obećati da će se Hajduk boriti za prvo mjesto?

- To znači da smo nešto napravili. Ja zahvaljujem svojim igračima, ali morate znati da lopta nekad uđe u gol, a nekad ne uđe. Ponekad je guraš svim snagama, a neće ući, a nekad se odbije od uha i uđe. Ne bih htio davati obećanja, ali sigurno mi je cilj to što ste pitali. Imam vjeru u igrače, u klub. Uvijek želim pobijediti, čak i rođenog brata. Zato ćemo činiti sve da poboljšamo rezultate. Neću se nikad povući. Ovaj klub ima jako veliku podršku navijača, te stoga imam veliku odgovornost. Nikad neću razmišljati o remiju, nego samo o pobjedi.

Je li cilj ući u Europsku ligu?

- Nadam se da ćemo ući, to je već neki dan sportski direktor govorio.

Odmah bih potpisao da budemo prvaci!

- Cilj je napraviti što manje promjena, bazu već imamo. Učinili smo korak naprijed, a nedostaju nam neki detalji. Neki će igrači doći možda odmah, neki za nekoliko tjedana. Vidjet ćemo, ima vremena.

Možete li navijačima obećati prvo mjesto ili da ćete do samoga kraja biti u igri?

- Borit ćemo se za sve ciljeve. Bio bih sretan da mogu osvojiti titulu, to bih odmah potpisao. Znam što želi publika. Vidio sam te navijače u Koprivnici koji su došli nakon 6-7 sati puta i shvaćam kolika je odgovornost na meni. Imam velika očekivanja. Ne želim više govoriti o prošloj sezoni, želim još neke stvari poboljšati. Pružit ćemo maksimum, a prostora za napredak ima.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
24. travanj 2024 01:57