POTEZ ZA NOTES

VIDEO: DRIBLING VELIKE MLADE NADE I KAPETANA HAJDUKA POSTAO VIRALNI HIT 'To je finta koju sam sam smislio! Izveo sam to i protiv igrača Dinama...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 08. veljača 2019. 21:46

Taj Dribling je postao viralni hit, kako se to kaže moderno, vrti se u eteru, na portalu, kad je na lijevom krilu u gostima kod Osijeka, na prostoru od pet lipa, lijevi bek Domagoj Bradarić gurnija balun kroz noge protivničkom čuvaru, piše Slobodna Dalmacija.

Niste vidjeli taj filmić? Stvarno niste još??? E, pa obavezno pogledajte, jer taj se potez ne viđa svaki dan na terenima HNL-a, a i šire. Bradarić gura balun kroz noge protivniku, odlazi i centrira, opasno je... I nema veze što iz te akcije nije pao gol.

Bradarić se smješka dok ga pitamo kako mu je to uspjelo. Kad kažemo da je to običavao uradit Ivica Šurjak, ako ga ne bi suparnici kostolomci odnili u reklame, kao da pričamo o pluskvamperfektu, pa pustimo Domagoja da nam priča:

- Nisam to ni od koga pokupio, nego mi je došlo još odavna, vježbajući s balunom. Legao mi je taj potez i tu i tamo ga pokušavam izvesti. Vježbam. Sad mi je uspjelo. U trenutku kad protivnik makne nogu, ja petom iza noge gurnem balun, kroz noge i odem. Ako uspije...

Tko je bio protivnik sad u Osijeku, da ponovimo gradivo?

- Alen Grgić. A izveo sam to i protiv Kadziora s Dinamom, ali me on faulirao, a i u kupu protiv Hajradinovića, isto s Osijekom, ne baš tako, nešto slično, međutim nije bilo tolikog odjeka.

Vjerojatno jer se ispalo iz kupa. A i ovo je puno efektnije. I dribling i pobjeda. Da se navijači zanesu. Pa jeste li rekli Grgiću ‘ćao, žurim’ dok ste projurili kraj njega?

- Nisam. Nije mi palo na pamet. Volim sportsko nadigravanje. U svrhu igre, da se probijem, centriram, a ne dribling k’o dribling...

Svejedno, nije uobičajeno. Pokazuje raskoš talenta i umijeće s balunom. Ima zbog čega je Lille izvukao pet milijuna na stol i još dodao milijunske bonuse, a vi ništa?

- Ništa.

Pa, kako to ništa?! Je li vam žao što već danas niste postali milijunaš kao Ante Palaversa?

- Nije mi žao. Sve je u redu. Neće milijuni uteć. Imam još dosta toga da bih dao Hajduku i da napredujem. Ne žuri mi se. Stvarno. Ako budem dobar, još bolji, bit će i ponuda.

Dođe Lille, Domagoj Lisica svaki čas diže cijenu i nervoza raste i na kraju se stvarno i on predao. Nema prodaje. Da, da objasnimo, nije Lisica vaš zastupnik, nego Menaf Kodro, znamo, a Lisica iz Bibinja dolazio je zbog Lillea.

Screenshot Sportske novosti

- Dogovorili smo se još prije prijelaznog roka da ja nisam za odlazak, klub je rekao da nema šanse i bio je to odmah čvrst dogovor i moja obitelj i ja smo na to pristali. Imam divno okruženje obitelji koja mi je baš čvrsta potpora i želim im zahvaliti i javno u ovom trenutku. Sve odluke donosimo zajedno. Dogovorili smo se da za mene ima vremena i da ja pristajem na tu varijantu. Tako sam svo vrijeme vrlo mirno trenirao, bez imalo uzbuđenja.

Ipak su se okolnosti mijenjale vremenom, od prvog dana Turske, do zadnjeg dana prijelaznog roka ponuda je rasla, od dva i pol sve do pet milijuna eura?

- Svejedno. Rekli smo da nećemo u prodaju. Što bude dalje, vidjet ćemo, ali sad sam koncentriran samo na Hajduk.

Mudro rečeno, vi ste pametan dečko, isijava ta smirenost i iskrenost kao da ste već rutiner.

- Ja mogu samo reći da mi je u nedjelju prva utakmica, naravno ako započnem u prvih jedanaest, da startam pred splitskom publikom. Dosad sam odigrao protiv Rudeša sedam ili tako nešto minuta s publikom. Ovo je zapravo premijera.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 22:11