Screenshot: HNTV
SITUACIJA KOJA JE SVE PROMIJENILA

VIDEO: ISKLJUČENJE ILI NE, PROCIJENITE SAMI Pogledajte zašto su se igrači hrvatskog prvaka lovili za glave, a Kek sipao uvrede na račun domaćina

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2018. 00:32

Osijek je u Gradskom vrtu bez previše muke s 2:1 svladao Rijeku u derbiju od kojega su svi očekivali više, a ponajviše vjerojatno trener gostiju Matjaž Kek.

Nije to bila kvalitetna predstava, što se očekivalo od dvoboja momčadi iz vrha lige, no puno toga odredio je loš travnjak, ali i rano isključenje Župarića.

Rijeka je, naime, već u 6. minuti ostala s igračem manje. Župarić je nepropisno zaustavio prebrzog Grezdu, a pomalo graničnu situaciju sudac Strukan je, na užas gostiju, ocijenio crvenim kartonom za njihovog stopera.

Je li isključenje bilo opravdano, procijenite sami, ali značilo je to da Kek rano mora u adaptaciju momčadi, pa Escovalom mijenja Acostyja, no igrača više neinventivni domaćini nisu znali materijalizirati.

Sve je to više no obično uzrujalo inače staloženog trenera Rijeke, pa je u poluvremenu pred svlačionicama zamalo došlo do incidenta.

"Igralo se na jako teškom terenu. Osijeku čestitam na pobjedi. Mi smo skoro devedeset minuta imali igrača manje što je dodatno iscrpljivalo moju momčad. U poluvremenu se zakuhalo u tunelu pred svlačionicama. Ispričavam se gospodinu Smoji (djelatnik Osijeka) ako sam ga uvrijedio, ali nogomet je to, emocije su najčešće vruće. Vidjeti ću što će pokazati analize, ali jedno je jasno, Župarić se morao bolje postaviti, a Grezda je znalački pao. Ma volio bih kada bi i moj neki igrač tako znao pasti. Nema mi druge, znam kakva je situacija kod nas i spreman sam raditi, radujem se idućem treningu i okrećem se novoj utakmici", poručio je trener Rijeke.

Spornu situaciju možete pogledati u videu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 18:06