CROPIX
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

VIDEO: KAPETAN DVA PUTA IGRAO RUKOM, SUDAC DOSUDIO JEDAN PENAL ZA DINAMO Trener Istre: 'Taj penal je vidio samo sudac' Pogledajte obje situacije

Nogometaši Dinama povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice Prve HNL na 14 bodova ispred drugog Osijeka 1:0 pobjedom protiv Istre 1961 u susretu 20. kola na Maksimiru.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2019. 22:56

Utakmica je riješena u 86. minuti golom Brune Petkovića iz jedanaesterca, nakon što je kapetan Istre Marin Grujević igrao rukom u kaznenom prostoru. Isti je igrač rukom blokirao udarac Oršića u 17. minuti, ali sudac se tada nije oglasio.

Krunoslav Rendulić bio je poslije utakmice realan, ali je spomenuo za njega sporni Dinamov penal.

- Dinamo je zasluženo pobijedio. Parirali smo dobro, ali nismo bili konkretni prema naprijed, nismo još sposobni za to jer imamo igrača koji su tek stigli, neki nemaju snage ni za 45 minuta. Imamo i ozljeda, ali nema kukanja - kazao je trener Puljana, kojem je ipak bilo žao kaznenog udarca.

- Žao ti je kad odoliš svim napadima, a onda padneš iz penala koji je vidio samo drugi pomoćni sudac. Mislim da je bio prirodan položaj, udarac s dva metra... Ali što je tu je.

85. MINUTA - JEDANAESTERAC ZA DINAMO: Šitum je pokušao ubaciti u peterac, a kapetan Grujević opet je rukom blokirao udarac. Sudac Pajač je uz nekoliko sekundi zakašnjenja pokazao na bijelu točku.

Istra bi, po onome što je pokazala, trebala izbjeći deveto mjesto.

- Ne samo deveto, ja uvijek želim dohvatiti prvog iznad sebe.

17. MINUTA - DVOJBENA SITUACIJA: Oršić je opalio po golu, a kapetan Grujević je rukom skrenuo loptu u korner. Sudac Pajač je procijenio da je Grujević štitio svoje tijelo pa je dosudio samo udarac iz kuta.

Zadovoljan je na koncu s tri boda bio Nenad Bjelica.

- Teška, ali zaslužena pobjeda protiv dobrog protivnika, koji se dobro branio. Nisu nam dali prostora u završnici, a nismo ni mi bili lucidni u završnici. No uvijek sam optimist, pa i sad uoči Plzena. Član stožera Jasmin Osmanović, naš analitičar, bio je u Plzenu, od nedjelje ću se potpuno posvetiti Viktoriji.

Ova je opcija s Olmom na krilu aktivna i za Plzen?

- Vidjet ćemo, pokušavali smo sve opcije. Nema nam Hajrovića, Kadzior u glavi još nije bio spreman za ovu utakmicu, ali donio je i Šitum dosta živosti.

U nedjelju će Modri zaigrati protiv Sesveta.

- Igrat će oni koji dosad nisu previše igrali, koji su propustili susret s Istrom. Zagorac, Dilaver, Theophile, Marin... Moram imati sve igrače spremne, čeka nas puno utakmica u idućem razdoblju i želim da svi budu u optimalnom stanju. Ademi? Iskočilo mu je rame, ali se odmah vratilo. Kao igrač nisam imao iskustva s tim, ali vjerujem da će biti u redu za Plzen.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 13:58