Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
SIGURNO I UVJERLJIVO

VIDEO: LOKOMOTIVA PROTUTNJALA KROZ ZAPREŠIĆ I NAJAVILA BITKU ZA EUROPU! Zabijali novo pojačanje Dinama i igrač kojem je to tek drugi gol u HNL-u

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 27. veljača 2020. 19:25

INTER - LOKOMOTIVA 0:2 (Kastrati 44', Jakić 71')

ZAPREŠIĆ Stadion Ivan Laljak-Ivić. Gledatelja 300. Sudac: Dario Bel (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Marijan, Rođak-Karšić. Četvrti sudac: Lovrić. VAR suci: Vidulin, Kezele. Delegat: Bogdanović.

INTER (4-2-3-1): Hadžikić 5,5 - Rom 5,5, Van Bruggen 5,5, Savić 5, Bosec 5 - Martić 5 (od 53. Soldo 5), Postonjski 5 (od 67. Mamut -) - Mitrović 5,5, Conev 5,5, Serderov 5,5 - Andrić 5. TRENER: Željko Petrović 5.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić 6,5 - Karačić 6,5, Mersinaj 6,5, Holinger 7, Marković 6,5 - Jakić 7,5, Čokaj 6,5 - Kastrati 7, Uzuni 6,5, Atienwven 7 (od 73. Halilović -) - Budimir 6 (od 65. Suti -). TRENER: Goran Tomić 7.

ŽUTI KARTON: Matić (23 - prekršaj), Conev (80 - prekršaj), Mlinar (82 ubacivanje lopte u teren s klupe).

IGRAČ UTAKMICE: Kristijan Jakić.

Nakon dva uzastopna poraza Zaprešićani su u dvoboju s Lokomotivom tražili povratak na pobjednički kolosijek, a slične ambicije imali su i gosti s Kajzerice u želji da se još jednom dokopaju mjesta koje vodi do europskih natjecanja. Trener domaćina Željko Petrović ovoga puta je od prve minute postavio na gol Osmana Hadžikića umjesto Freliha, dok je u redovima Lokomotive prigodu od prve minut dobio Atiemwen koji je u dresu Gorice i Dinama u prošlosti bio često nerješiva enigma za zaprešićki sastav.

Prvih 45 minuta donijelo je podosta oprezne igre s obje strane, po vjetrovitom vremenu nije bilo nekih senzacionalnih poteza. Inter je strpljivo čekao prigodu da ugrozi papirnatog favorita, preko svog ubojitog napadačkog dvojca Serderov - Andrić. Ipak, prvi su zaprijetili gosti, ali je udarac Atiemwena sigurno zaustavio vratar Hadžikić. Nakon toga gosti su još više pokušali zagospodariti travnjakom, no to im baš i nije uspijevalo, iako su imali više od igre. Zaprešićani su u dvije situacije mogli ozbiljnije ugroziti vratara Grbića, no u konačnici nisu na visini zadatka bili ni Conev ni Serderov. Zanimljivo je istaknuti i činjenicu da je Marko Tolić, koji je u posljednjem susretu Lokomotive i Intera postigao tri gola za Lokomotivu, ovoga puta bio na klupi za pričuve.

U obrani domaćina ponovno je poprilično sigurno djelovao nizozemski stoper Van Bruggen, koji se uspio oporaviti i zaigrati, iako je u dvoboju protiv Dinama zadobio neugodnu ozljedu glave. U 40. minuti Lokosi su bili najbliži pogotku. Nakon dekoncentracije u obrani Žutih lopta je stigla do Uzunija koji je uputio prizemni udarac s 10 metara ali se vratar Hadžikić još jednom istaknuo sigurnom intervencijom.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Lokomotiva je ipak stigla do prednosti. Kao i u prošlom dvoboju istih suparnika u Zaprešiću koban za Diva iz predgrađa bio je Kastrati, koji je s 10-ak metara naciljao desni donji kut za prednost družine iz Kajzerice.

U nastavku dvoboja prvi su zaprijetili domaćini, ali je vratar Lokosa Grbić odličnom intervencijom zaustavio opasan udarac Serderova. Bilo je to najbliže što su Žuti došli do prigode za postizanje pogotka, a nakon spomenutog promašaja Jakić i društvo potpuno su preuzeli kontrolu na travnjaku i bilo je samo pitanje vremena kada će postići drugi pogodak i razriješiti sve dvojbe oko pobjednika.

Budimir je propustio stopostotnu prigodu kada je neometan iz blizine pucao pokraj gola, a u 67. minuti Tuci tek što je ušao u igru s dva je metra umjesto mreže pogodio gredu. Ipak, nedugo zatim momčad Gorana Tomića zasluženo je stigla do nedostižne prednosti. Nezaustavljivi Jakić prošao je kroz skamenjenu obranu Intera i iz blizine lako poentirao. Jakiću je ovo bio 86. nastup u HNL-u i tek drugi pogodak, a i prvi je postigao za Inter.

Do kraja dvoboja nije bilo prigoda za promjenu rezultata te su gosti u konačnici lakše od očekivanog upisali nova tri boda u utrci za Europu. Dok će zaprešićki sastav nakon početna dva dobra proljetna nastupa tri uzastopna poraza opet našao u velikim problemima kada je u pitanju borba za očuvanje prvoligaškog statusa.

Uz ovakvu igru koju su prezentirali protiv Lokomotive, izabranici Željka Petrovića imat će puno problema za ostvarenje navedenog cilja. No, na sreću Zaprešićana još je dovoljno utakmica do kraja da se pronađe izlaz iz nimalo ugodne situacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:30