Screenshot
KAO DA SE IGRALO ZA BODOVE

VIDEO: NAKON HAJDUKA I DINAMO IZGUBIO PRVU UTAKMICU NA PRIPREMAMA Evo kako je Modre slomio novi ruski prvoligaš za koji igra i bivši hajdukovac!

Nogometaši Dinama doživjeli su prvi poraz na pripremama u Sloveniji. U drugoj pripremnoj utakmici su na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti igrali su protiv novog ruskog prvoligaša Tosna za koji igra i bivši hajdukovac Ante Vukušić, te izgubili 1:0. Pobjednički gol zabio je Zabolotny u 28. minuti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. srpanj 2017. 20:54

DINAMO - TOSNO 0:1 (Zabolotnij 29')

Dinamo je igrao u sastavu: Livaković, Stojanović, Sigali, Rrahmani, Lecjaks, Antolić, Moro, Fiolić, Ćorić, Fernandes, Henriquez
---------------------------------------------------------

Nakon pobjede protiv Mure, stigao je poraz. Dva lica Dinama u jednoj ozbiljnoj pripremnoj utakmici nisu donijela više od minimalnog poraza, Tosno je slavilo 1:0.

Malo je Dinamo pokazao u prvome dijelu. Tosno je ipak ruski prvoligaš, čvršći i organiziraniji od Mure, a takve momčadi poslovično su Modrima problem. Kroz sredinu je malo toga došlo, po krilima tek nešto više. Fernandes i Lecjaks s jedne, Fiolić s druge strane, pokušavali su, nudili se i napadali, ali jako teško probijali. Tek jedan udarac Fiolića koji je lako ukrotio Jurčenko i pokušaj glavom Gojaka preko gola, to je bilo sve od Dinama. Nisu ni Rusi bili mnogo opasniji, ali su poveli. Dubinsku je loptu dobio Zabolotnij, pretrčao je Rrahmanija i svladao Livakovića.

Sve ostalo pretvorilo se u borbu kao da se igra za bodove, bilo je i oštrih startova, pogotovo s ruske strane. Prednjačio je Melkadze, taj stvarno zna udariti. Nakon jednog njegovog starta zamalo je došlo čarke na travnjaku, nakon drugog Gojak je ostao ležati, a Melkadze dobio karton. Nekoliko puta bila je situacija na rubu svađe i naguravanja, suparničke noge nisu se štedjele. U takvoj igri Rusi su se bolje snašli.

Iako je rekao da će svi igrati po poluvrijeme, Ivajlo Petev je u nastavku u igri ostavio Stojanovića i Fernandesa, dakako i Gojaka, koji je i trebao ući tek u drugom dijelu. S time da je Fernandes igrao u špici, a Gojak na lijevom krilu. Pivarić je opet bio stoper, Sosa ovaj put lijevi bek. Krenuo je bolje Dinamo, Stojanović i Guilherme prijetili su po desnoj strani, Knežević i Pavičić bolje su se snašli od Antolića i Mora. Propustio je Fernandes dvije velike prilike, jednu glavom, drugu nogom, pokušao je Knežević iz voleja, pa onda opet Fernandes glavom. Najbolju je šansu imao Perić, našao se u petercu, ali dobar Kneževićev ubačaj nije uspio sprovesti u mrežu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:52