Screenshot
NOVA AKCIJA S POLJUDA

VIDEO: OVO JE BIJELI DOSIJE X Hajduk traži naknadu štete od HNS-a jer je u zadnje 4 godine oštećen u 67 posto derbija s Dinamom? Pogledajte situacije

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 01. lipanj 2018. 13:20

Hajduk priprema tužbu protiv HNS-a, angažirali su već i odvjetnike koji će sastaviti taj dokument i tražiti obeštećenje zbog svih sudačkih pogrešaka koje su se zadnjih godina sručile na račun Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Tužba protiv HNS-a uz traženje novčane zadovoljštine, bit će poslana u kancelariju UEFA-e.

Na Poljudu su dali sebi truda i sastavili su pravi film sudačke tragike, "dosije x" suđenja u našoj ligi. To je "file" koji obrađuje sudačke pogreške što su se sručile na štetu Hajduka u derbijima protiv Dinama zadnje četiri sezone, piše Slobodna.

Ujedno se ponavlja teza kako je zaokret u sudačkoj organizaciji prema pravednosti moguć jedino uz pomoć – stranog povjerenika!

Iz Poljuda su jučer kao prvi korak na svojim stranicama objavili poseban uradak naziva: Analiza suđenja u najvećim hrvatskim derbijima u posljednje četiri godine.

Uz opsežan video-materijal pitaju se:

"Kolika je šteta koja nastaje ovakvim suđenjem i kako se reflektira na posjetu stadionu, prodaju, pretplate, interes sponzora, vrijednost igrača, itd? Hajduk se bori za pravedan i kvalitetan sustav suđenja u hrvatskom nogometu, a ne za svoj vlasiti položaj kod sudaca. Kvalitetan sustav suđenja je jedan od ključnih uvjeta da uvijek pobijedi bolji, te da se nogomet pravilno i brže razvija, čime se posljedično podiže konkurentnost hrvatskih klubova u europskim natjecanjima", stoji u objavi Hajduka.

Na Poljudu podsjećaju da su znali javno upozoriti i na suđenje kada bi bio oštećen njihov protivnik (Hajduk – Lokomotiva, minulog proljeća, 28.kolo).

U Hajduku nisu imenovali suce pojedinih hrvatskih derbija, nego su ukazivali na - greške, svodeći račune ukupno sa sudačkom organizacijom.

"Posljednji događaji na finalnoj utakmici Hrvatskog kupa samo su potvrdili tezu da je sudačkoj organizaciji pod hitno potrebna neovisna reforma na svim razinama natjecanja, a uvođenje stranog povjerenika za suđenje jest rješenje koje su primijenili i drugi savezi, te ga smatramo – nužnim", poručuju.

Što je sve Hajduk izračunao:

1. Izračunali su u Hajduku da su u posljednje četiri godine i 23 utakmice oštećeni u skoro 40 posto utakmica odigranih protiv Dinama.

2. U posljednje dvije godine taj se postotak povećava na 67 posto!

3. U istom razdoblju posljednje četiri godine Dinamo je oštećen u 8,6 posto utakmice. Nesrazmjer je očigledan, pa makar su neku grešku propustili, brojke su – tvrde u Hajduku – više nego indikativne!

Linker
24. travanj 2024 23:05