Screenshot / Screenshot
BURNE REAKCIJE

VIDEO: OVO JE NAJBOLJA SNIMKA SPORNE SITUACIJE O KOJOJ I DVA UGLEDNA EKSPERTA IMAJU SUPROTNO MIŠLJENJE Pogledajte je li Hajduk uistinu teško oštećen

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. rujan 2019. 14:21

Je li Hajduk u derbiju s Rijekom oštećen zbog nedosuđenog 11-erca na Jakolišu? Nekadašnji međunarodni sudac Mario Strahonja na HTV-u nije imao dvojbi.

- Rijekin igrač uklizao je na stajnu nogu napadača i srušio ga. Ovdje se radi o kaznenom udarcu. Mislim da je presudila reakcija dodatnog suca kraj gola koji je uvjerio glavnog suca da se ne radi o kaznenom udarcu - kazao je Strahonja.

S druge strane tajnik Komisije sudaca HNS-a i međunarodni kontrolor Igor Pristovnik imao je potpuno drugačiji stav.

- To nije za kazneni udarac, vidimo igrača Rijeke koji uklizava da bi blokirao loptu. U tom uklizavanju napadač osjeća da je obrambeni igrač na podu te počinje lagano padati preko njegove noge.

Strahonja dakle jedno, Pristovnik drugo. Nije da već nismo svjedočili tako različitim stavovima, ali sve to zbunjuje navijače i stvara dodatne tenzije. A možda bi obojica imala zajednički stav i daleko lakši posao da su imali priliku vidjeti spornu situaciju iz najboljeg kuta, onog koji je snimala kamera iza gola.

Na njoj se naime vidi da je Tomečak uklizao u prostor, a da Jakoliša nije zanimala putanja lopte, nego se naslonio na igrača Rijeke te počeo lagano padati pokušavajući zaraditi 11-erac.

Pogled s ove kamere stoga ide u prilog Pristovniku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:46