Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
POŠTENIJI HNL

VIDEO: POGLEDAJTE ČETIRI SITUACIJE ZA POVIJEST HR NOGOMETA I ZAŠTO JE VAR POSTAO HIT U SPLITU 'Stvarno moraš imati nesreću da ti se ovo dogodi!'

Da su Varaždin i Hajduk utakmicu odigrali bez pomoći VAR tehnologije, sada bismo svi zajedno pisali o skandaloznom suđenju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2020. 10:19

Glavni sudac Pejin previdio je u 14. minuti 11-erac za Hajduk, a pomoćni sudac Šarić u 30. minuti previdio je zaleđe nakon kojeg su gosti poveli 1:0. Potom je u nastavku utakmice sudac Pejin previdio još dva 11-erca za Hajduk, nakon još jednog igranja rukom u kaznenom prostoru, te prekršaja na Jakolišu.

Na sreću, sve te pogreške u Varaždinu su na vrijeme uočene i ispravljene zahvaljujući VAR tehnologiji. Sudac Pejin je u sve četiri sporne situacije zahvaljujući pomoćnom ekranu - ali i razgovorima s VAR sucem Pajačem - vidio propuste i brzo ih ispravio. Konačni rezultat - 3:0 za Hajduk i oduševljenje VAR-om u Splitu.

Stoper Hajduka Stipe Radić bio je sretan.

- Ekipa je pokazala ono što smo radili na pripremama, agresivnost, volju za pobjedom i želju. Dali smo sve. Pomazio nas je rezultat kao plod naše dobre igre i truda, svega što smo zadnjih mjesec dana radili. Ponosni smo na sebe, vidjeli smo da je ovo pravi put i u sljedećim utakmicama će to biti još bolje i jače - kazao je mladi stoper Bijelih.

Bio je to Hajduk iz priprema.

- Mogli smo već u prvom dijelu voditi većim rezultatom, pokazali smo igru kakva je bila na pripremama. Rasli smo iz utakmice u utakmicu i tako nastavili. Bitno je da demonstriramo svoj mentalitet, ono što nas čini pravim Dalmatincima i da zaslužujemo nositi dres Hajduka. Svaki od nas pojedinačno.

Tudor mu je čestitao.

- Zadovoljan sam, naravno, pobijedili smo. Nadam se da će biti još bolje u sljedećim utakmicama. Ima nekih sitnica koje trebam nadograditi da bih došao do vrhunskog nivoa. Ovo je za mene pravi put i zahvaljujem treneru na prilici.

Kako se snašao u sustavu 3-5-2?

- Odlično. Mi stoperi imamo neke nove zahtjeve, ali lakše je uz Tudora zato što je on bio stoper, puno njegovih savjeta nam pojednostavljuje posao.

U sljedećem kolu suparnik je Lokomotiva. Za Hajduk je to rođendanska proslava.

- Želim da pobijedimo i u toj utakmici, ali prije svega da pokažemo ovakav pristup i sve će biti u redu.

Francesco Tahiraj je komentirao:

- Jako sam zadovoljan igrom momčadi. Dali smo sve od sebe. Odigrali smo kvalitetno i zasluženo došli do pobjede. Pozivam navijače da dođu u što većem broju u subotu na Poljud na rođendansku utakmicu.

Domaći igrači brzo su napustili stadion, tek je Domagoj Drožđek komentirao:

- Stvarno moraš imati nesreću da izgubiš 0:3 na način da ti sude tri kaznena udarca, od toga dva zbog igranja rukom. Kod prvog gola bili smo malo dekoncentrirani, ali mislim da su i obrana i sredina igrale jako dobro. Žao mi je samo za taj prvi gol. Prema naprijed smo nešto pokušavali, ali nismo bili konkretni koliko bih htio da budemo. Imali smo polukontre i kontre koje smo mogli bolje iskoristiti. S vremenom bi to trebalo biti bolje.

Varaždin je ipak kvalitetnije izgledao nego u prvom dijelu sezone.

- Bilo je i u prvom dijelu sezone dobrih utakmica, druga je stvar što sada imamo jači kadar i trebali bismo bolje izgledati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:26