Matija Djanjesic / CROPIX
3. KOLO PRVE HNL

VIDEO: RIJEKA NASTAVLJA NIZATI POBJEDE! Bišćanova momčad slavila na račun individualne kvalitete trojca koji je zablistao u ključnim trenucima

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. kolovoz 2019. 00:20

Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo (3:1) te maksimalnim učinkom iz tri kola HNL-a zakoračili prema europskim ispitima i četvrtku kada će biti domaćini Aberdeenu.

Ipak, rezultat ne smije nikoga na Rujevici zavarati, Rijeka je sinoć pobijedila isključivo na račun individualne kvalitete igrača (Čolak, Lončar, Tomečak) kakve gosti nemaju u svojim redovima. Ofenzivno je Rijeka odigrala dopadljivu utakmicu, postigla tri pogotka nakon lijepih akcija, mogla zabiti i još ponešto, ali defenzivno je napravila previše pogrešaka kakve se u Europi skupo plaćaju što je Aberdeen prije četiri godine i pokazao.

Prvih 20-ak minuta prošlo je u prilično rastrganoj igri, pogotovo s riječke strane budući da su igrači Igora Bišćana puno griješili u kontroli i predaji lopte koja je prečesto bila spora i neprecizna da bi se izradilo konkretniju priliku. Slaven Belupo, s druge strane, stao je kompaktno i iz čvrstog bloka nekoliko puta dobro izašao pred Prskala. Čak i bio bliže pogotku...

Da je Ejupi bio malo mirniji u 4. minuti kada je okrenuo Župarića o pogodio mrežu umjesto dobro postavljenog Prskala ili da je bilo preciznijeg zadnjeg pasa i odlučnijeg ulaska u završnicu mogla je utakmica krenuti u neželjenom smjeru za Bijele koji su se probudili tek iza 20. minute. Pokazali su to najprije preko Halilovića koji je izabrao krivo rješenje u situaciji kada je mogao proigrati Lončara, a onda blitzkriegom napravili veliki korak prema pobjedi i kaznili visoko postavljenu obranu gostiju. Najprije nakon sjajne dubinske lopte Kvržića i lijepe realizacije Čolaka, a onda i lijepe minijature ovog potonjeg koji je Lončaru ostavio loptu na pladnju za 2:0 u 29. minuti.

Rijeka se tu napunila samopouzdanjem, počela igrati lakše i opuštenije, imala i nekoliko situacija za još poneki pogodak (Lončar, Murić), ali do poluvremena se umjesto napadača istaknuo Prskalo koji je najprije skinuo zicer Glavčića, a onda i dalekometni pokušaj Parackog te "sakrio" još jedno ne previše uvjerljivo izdanje riječke obrane.

Ivica Sertić na poluvremenu je izvukao napadačku kartu, na travnjak poslao Ivana Krstanovića koji je nakon 25 sekundi smanjio vodstvo (nije slavio pogodak). I ne samo to. Šesti najbolji strijelac svih vremena (on i Nino Bule imaju 89 golova) brzo je počeo raditi probleme riječkoj obrani i već u idućoj minuti namjestio dobru priliku Puclinu koji je iskosa pucao zamalo pored gola.

Uvuklo je to malo nervoze u domaće redove, obrana Bijelih je djelovala previše nesigurno, puno je lopti nekontrolirano letjelo oko Prskala koji je u 62. minuti zaustavio novu dobru priliku Ejupija i trebalo je puno strpljenja prije nego je došla prilika za riješiti pitanje pobjednika. Tome je uvelike pomogao ulazak Acostyja koji je donio dosta živosti na desnoj strani, na kraju i pokrenuo akciju za pogodak koji je odlučio pobjednika za injekciju samopouzdanja uoči četvrtka kada na Rujevici gostuje Aberdeen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:51