Rijeka - Inter
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
1. HNL

VIDEO: RIJEKA 'PETARDOM' NAPRAVILA DODATAN PRITISAK NA DINAMO Kek i društvo se vratili na pobjednički kolosijek i uveličali Armadin 31. rođendan

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. svibanj 2018. 23:58

RIJEKA - INTER 5:0

RIJEKA - INTER 5:0

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga – Raspopović, Župarić, Punčec, Zuta – Bradarić, Grahovac – Acosty (od 67. Kvržić), Pavičić (od 75. Božinov ), Gorgon (od 74. Čolak) – Puljić. TRENER: Matjaž Kek

INTER (4-3-3): Mrmić – Bosec, Komorski, Prenga, Mamić – Postonjski (od 71. Obeng), Mazalović, Šarić – Vukčević (od 81. Blažević), Rak, Rešetar (od 60. Šlogar). TRENER: Samir Toplak

Nogometaši Rijeke vratili su se na pobjednički kolosijek poslije nekoliko turbulentnijih dana nakon poraza od Lokomotive, uveličali Armadin 31. rođendan (u 31. minuti digli su zastor s tri prepoznatljiva grba ispred sjeverne tribine ispod kojeg je stajao natpis “Sami protiv svih“ a iznad je pucao vatromet) uvjerljivom pobjedom protiv Intera (5:1) i primaknuli se Dinamu na četiri boda zaostatka 180 minuta do kraja HNL-a.

Sportski je nadati se i vjerovati u obranu titule, ali sinoćnja pobjeda Rijeke puno je važnija u kontekstu njihove utrke za drugim mjestom s Hajdukom o kojem će, sad je to sasvim izvjesno, odlučivati Jadranski derbi na Rujevici za 10 dana.

Osluškivao se na Rujevici uoči sraza s Interom i rezultat iz Kranjčevićeve, s tribina se prolomio aplauz kada je službeni spiker objavio da je Lokomotiva pobijedila Dinamo 3:1, ali samo kod rijetkih zbog istinske vjere da Rijeka ove sezone nekim čudom može obraniti titulu.

Puno više njih se vjerojatno u tom trenutku zapitalo što bi bilo da se u sezonu ušlo s gardom prvaka i istinskom namjerom da se obrani titula (broj prodaja važnih igrača sugerira da nije!), da se pobijedilo neke utakmice koje se moralo pobijediti (Istra 1961, Inter, Rudeš), da nije bilo nekih sudačkih pogrešaka koje su izravno usmjerile rezultat na štetu Riječana (Istra 1961, Osijek, Lokomotiva…)…

Možda bi priča u konačnici imala isti epilog, na kraju ljudima koji vode klub nitko nema pravo osporiti da nisu sve napravili u najboljoj namjeri, ali u ovom finišu sezone sve je jači dojam da je uz malo veći napor (čitaj ulaganje) trofej namijenjen prvaku još godinu dana mogao krasiti riječke vitrine.

Matjaž Kek napravio je jednu zamjenu u odnosu na utakmicu u Kranjčevićevoj prošlog petka, umjesto Antonija Čolaka u vrh napada poslao je Jakova Puljića, ali rekli bismo da je i neovisno o toj rošadi dobio ono što je želio. Očito su razgovori koji su se na Rujevici vodili između Lokomotive i Intera imali smisla, riječka momčad je na kritike reagirala na pravi način i već u prvom poluvremenu odjurila do pobjede.

Riječani su krenuli kao pušteni s lanca, agresivni, rastrčani, čvrsti u duelu, brze lopte… Naravno, bilo je i pogrešaka, nešto krivih dodavanja i malo previše prostora Interu polovicom prvog dijela, ali dva pogotka već do poluvremena ubili su svaku nadu gostiju da će Rujevicu napustiti neporaženi. Doduše, i Inter je bio dopadljiv u jednom manjem dijelu (čuo se u tom trenutku i poneki zvižduk), pokazao je da želi reagirati, ali Riječanima su u prvom dijelu dali dva poklona kakve momčad Matjaža Keka ne oprašta kada je raspoložena. A sinoć je bila…

Doduše, pomoglo je i što je Bosecovo proklizavanje omogućilo Gorgonu da već u 2. minuti pogodi za 1:0 i nakon 163 dana prekine svoj golgeterski post, pa i još jedan vrhunski potez Pavičića čije je sjajno primanje i asistencija Acostyju (Bosec ga je ostavio samog) omogućilo da Rijeka već do poluvremena prelomi utakmicu izvjesnog ishoda.

U nastavku je Rijeka nokautirala grogiranog suparnika, najprije je Puljić još jednom zabio svom bivšem klubu, onda je sjajno iz slobodnog udarca poentirao i Zuta, a prve minute u HNL-u i asistenciju Kvržiću upisao je i Valeri Božinov.

Standings provided by Sofascore LiveScore

POGOCI

1:0 – Gorgon (2')

Bosec se poskliznuo u situaciji kada je imao čistu loptu što je iskoristio Gorgon, iskosa s lijeve strane ušao pred Mrmića i rutinski pogodio dalji kut.

2:0 – Acosty (39')

Gorgon je ubacio loptu u kazneni prostor Intera, Pavičić sjajno primio i produžio za Acostyja koji je utrčao na vrh peterca i isprve pogodio iza Mrmića.

3:0 – Puljić (60')

Acosty je povratnom loptom pronašao Puljića koji je s 15-ak metara pogodio kut nemoćnog Mrmića.

4:0 – Zuta (71')

Postonjski je igrao rukom, Zuta namjestio loptu na 22 metra i sjajnim udarcem prebacio živi zid i smjestio loptu u gornji kut Mrmića.

5:0 – Kvržić (78')

Božinov je gurnuo loptu kroz noge Bosecu pa idealno proigrao Kvržića koji je s 10-ak metara pogodio pod gredu Mrmića.

5:1 - Prenga (89')

Blažević je bio najviši u skoku nakon kornera i glavom poslao loptu prema golu gdje ju je zakucao Prenga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:59