CROPIX
PREPOROĐENI PRVAK

VIDEO: RIJEKA SE VRATILA POBJEDAMA, NAKON MILANA ISTIM REZULTATOM PAO I SLAVEN Pogledajte golove i dobru atmosferu na Rujevici

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. prosinac 2017. 20:06

Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo rezultatom 2:0 i dočekali prvu prvenstvenu pobjedu nakon tri mjeseca i jednog dana. Još tamo 9. rujna na Rujevici je stradala Cibalia (7:0), sada je bilo manje uvjerljivo, ali jednako slatko za Riječane za koje je u ovom sudaru bilo jedino važno pobijediti.

Nije to bio spektakularan sudar, takvo što se možda moglo i očekivati nakon slavlja protiv Milana, ali Rijeka je ostvarila zacrtano i zadržala priključak za Hajdukom i Osijekom na drugom mjestu.

Brojni izostanci, prije svega bočnih igrača (Vešović, Zuta, Davidson) prisilili su Matjaža Keka da njegova momčad odigra utakmicu po europskom receptu, istrpi malo u obrani, ali i u konačnici da ostvari ono najvažnije, njegovu svetinju rezultat.

Kek je prvi put u svom mandatu na klupi Rijeke promijenio izgled zadnje linije i zaigrao s tri igrača (Punčec, Župarić, Elez) u obrani.

Doduše, jednom je već na samom otvaranju pukla ta riječka trojka u zadnjem redu nakon što je Ivanovski odlično proigrao Tatara, ali Sluga mu je pravovremeno izašao u udarac i spriječio moguće vodstvo gostiju.

Rijeka je nakon toga preuzela inicijativu, često stvarala višak na bočnim pozicijama, odakle su dolazili prekidi koji su bili najveća prijetnja Markoviću, što zbog dobrog izvođača Mišića, što zbog južnog vjetra koji je, dojma smo, uoči vodećeg pogotka skinuo loptu s ruke gostujućeg vratara. Punčec je to iskoristio svojim prvijencem u riječkom dresu, ali i dao još veći zalet domaćinu koji je do odmora imao još tri odlične prilike. Kvržiću je jednom Marković odlično obranio, drugi put je s 20-ak metara pucao preko gola, dok je u 37. minuti Acosty glavom nakon slobodnog udarca pucao zamalo pored vratnice.

Nastavak je donio nešto ofenzivniji Slaven Belupo, Tomislav Ivković malo je više podignuo zadnju liniju, a Rijeka strpljivo čekala priliku za završiti utakmicu. Ipak, zamalo su je dočekali gosti u 51. minuti kada je Punčec bio malo neoprezan u kontroli jedne lopte što je iskoristio Ivanovski pa pao na 20-ak metara nakon remplanja s braničem Rijeke kada je mogao krenuti prema golu, ali Strukan se nije oglasio.

Tražeći drugi pogodak Kek je reagirao s Jelićem umjesto Acostyja, ali i dalje nije bilo preciznog pasa koji bi nekoga od Riječana gurnuo u priliku. Slična je bila priča i na drugoj strani gdje je Slaven Belupo preuzimao sve više rizika, tražio se često Ivanovski, ali prave izrađene prilike nije bilo. Makedonac je jednom iz gužve pucao u blok, Rebernik iz trka preko a Tatar pokraj gola, dok na drugoj strani Puljić i Kvržić nisu bili precizni, dok je Musa zaustavio dodavanje Črnica prema Gavranoviću i vjerojatno sigurni pogodak.

Ipak, slovenski ofenzivac dočekao je novu priliku, ovoga puta veliki je posao napravio Kvržić, a Črnic pogodio odbijanac za prvu prvenstvenu pobjedu Rijeke nakon točno 92 dana, ali i mirnu pripremu možda i najvažniju utakmicu ovog dijela sezone, onu protiv Intera u kupu iduće srijede.

REZULTATI

Rijeka - Slaven Belupo

Lokomotiva - Hajduk 0-2

U subotu:

Osijek - Rudeš 3-0

Dinamo - Istra 1961 5-1

U petak:

Inter - Cibalia 3-2

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:13