screenshot
ANALIZA ZA HNTV

VIDEO: ŠEF HRVATSKIH SUDACA ANALIZIRAO POGREŠKE POMOĆNIH SUDACA 'Inter je u toj situaciji oštećen protiv Dinama, ali evo zašto se VAR nije uključio!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2020. 22:38

Hajduk je u utakmici 23. kola Prve HNL na domaćem terenu bio bolji od Gorice sa 6:0, a najviše se nakon susreta pričalo o prvom pogotku Bijelih. Splićani su, naime, u kontri “izbacili” Caktaša, koji je krenuo sam prema golu, ali je pomoćni sudac digao zastavicu. Međutim, Bebek je pustio akciju - iako je obrana Gorice na trenutak zastala - te je Caktaš ušao u kazneni prostor i dodao loptu Krekoviću, koji je lako zabio za 1:0.

Ivan Bebek u ovoj je situaciji pokazao zašto je najbolji hrvatski sudac. Prepoznao je da zaleđa možda nema, preuzeo odgovornost i pustio akciju do kraja. Gosti iz Gorice mogu se ljutiti, ali najviše na sebe, jer su na VAR prezentacijama uoči prvenstva igrači jasno upozoreni da moraju ignorirati odluke pomoćnih sudaca te da je mjerodavna samo zviždaljka glavnog suca.

Propust pomoćnog suca dogodio se i na utakmici između Dinama i Intera na Maksimiru gdje je također bila riječ o zaleđu.

- U drugoj situaciji je pomoćni sudac podigao zastavicu iako se nije radilo o zaleđu. Igrač Intera se nalazio najmanje metar i pol u protivničkoj polovici što ga automatski isključuje iz zaleđa, ali u ovoj se situaciji VAR ne uključuje. To bi bio slučaj samo kada bi bio postignut pogodak, kada bi bila riječ o kaznenom udarcu ili da je bio crveni karton. Pomoćni sudac je pogriješio, a nažalost Inter je oštećen za udarac iz kuta - rekao je Ante Kulušić, predsjednik sudačke komisije, za HNTV.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:55