HNTV
JEDANAESTERAC ILI NE?

VIDEO: SITUACIJA OKO KOJE BI SE PONOVNO MOGLA PODIĆI PRAŠINA Evo kako je Hajduk poveo u velikom derbiju na Poljudu, sudac nije dvojio niti sekunde...

Piše: HinaObjavljeno: 27. travanj 2017. 01:19

U zadnjoj utakmici 30. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali RNK Splita s 5-2 (2-1) i izbili na treće mjesto.

U najefikasnijem derbiju Sv. Duje s čak sedam golova Hajduk je uspio zadržati pobjednički ritam, a i Split je nakon dugo vremena postigao dva gola na utakmici. Hajduk je poveo golom Nikole Vlašića iz penala u 12. minuti, a Split je uspio izjednačiti preko Ivana Tomičića u 40. minuti nakon pogreške obrane domaćih. No, na isteku poluvremena još gore griješi obrana gostiju i Zoran Nižić dovodi Hajduk u vodstvo.

U 48. minuti za 3-1 pogodio je bivši igrač Splita Ante Erceg, a u 64. minuti Kristijan Ugrina postiže pogodak nade za Split. No, ta nada je trajala svega četiri minute jer je Said pokraj dva braniča gostiju postigao gol za 4-2 nakon sjajne asistencije Bašića, koji je u 85. minuti asistirao i za gol Franka Ohandze za 5-2.

Bila je ovo utakmice bogata golovima, ali malu mrlju na susret mogla bi baciti situacija iz 12. minute kada je u kaznenom prostoru gostiju srušen Memolla. Sudac je odmah pokazao na bijelu točku, ali ostaje upitno je li branič uopće dotaknuo beka Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:23