Photo: GNK Dinamo
NIJE SAD TO NEŠTO, ALI...

VIDEO: STIGLI NA SEMINAR O SUĐENJU I OŠTETILI DINAMO Hrvatski prvak je dvaput itekako zakinut na pripremama. Pogledajte snimku spornih situacija

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. veljača 2017. 22:41

Nije sad to nešto posebno bitno na pripremama, ali Dinamo je izgleda dva puta itekako oštećen na prijateljskim utakmicama u Beleku.

Recimo, Slovan iz Bratislave je svoj izjednačujući pogodak za 2:2 postigao, vjerojatno, iz čistog zaleđa, a ukrajinska Zorja je također na 2:2 izjednačila iz jako, jako sumnjivog jedanaesterca.

Naravno, nema nitko razloga oštećivati Modre na pripremnih utakmicama gdje rezultat u konačnici ionako nije toliko važan. Čini se da suci jednostavno griješe jer nisu dovoljno kvalitetni. Zanimljivo, Dinamu ne sude samo turski suci, što bi bilo očekivano. Recimo, protiv Dnjipra, sudio je sudac iz Armenije, onaj sraz s pet crvenih kartona protiv Zaglebia ruski sudac gruzijskog prezimena Verulidze...

Otkud strani suci u Beleku? Pa ovdje se svake godine održava sudački seminar, pa suci iz raznih država imaju priliku suditi prijateljske utakmice klubovima koji se pripremaju u ovom turističkom mjestu.

Kad se radi o turskim sucima, oni obično dolaze iz Antalye. Ne znamo točno, jer to ne znaju niti naši domaćini koje smo pitali, ali ovi koji sude Dinamu vjerojatno nisu oni iz najbolje kategorije, jer ti valjda sude tursko prvenstvo koje je trenutačno u punom jeku.

Treba ipak nešto primijetiti. Nekada, recimo prije nekih desetak i više godina, obično su pripremne utakmice sudili, blago rečeno, ne odveć tjelesno spremni suci. Neki su imali radijus kretanja poput hokejaških vratara, s dosta istaknutim trbušćićima. Danas sude isključivo, kad je vizualni dojam u pitanju, maksimalno spremni i “istesani” suci koji bez problema prate ritam nogometaša.

Linker
17. travanj 2024 09:57