Screenshot
VIDEO USPOREDBA

VIDEO: SVI PRIČAJU O DERBIJU DINAMA I HAJDUKA, A EVO 'KRUNSKOG DOKAZA' IZ RIJEKE Ista situacija i sudac jednom crveni karton, drugi put niti prekršaj!

NEZADOVOLJSTVO ARBITRAŽOM Na Rujevici nemaju komentar na suđenje u Osijeku, ali očito je da imaju poprilično zamjerki
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. veljača 2018. 15:48

Nemaju Riječani ove sezone sreće sa sucima, barem kada je HNL u pitanju pa i drugi put ove sezone nakon gostovanja u Gradskom vrtu ostaju repovi. Iz riječkog prvoligaša su putem glasnogovornika Alena Fućka poručili da nemaju komentara na arbitražu Duje Strukana i njegovih pomoćnika, nisu zadovoljni, ali još su se jednom opredijelili za nastup prema sucima koji zaslužuje pohvale, ne želeći vlastite slabosti prikrivati sudačkim pogreškama, ali kojeg je teško razumjeti kada svako malo, gotovo u pravilnim intervalima, dobiju “po prstima“.

Što Riječani zamjeraju Strukanu? Za isključenje Darija Župarića mnogi će reći da je imao sve elemente za odluku koju je donio, iako, budući da je riječ o istom sucu, zanimljivo je u tom kontekstu promatrati odluku u praktički istovjetnoj situaciji koju je u prosincu na Rujevici donio u ogledu Rijeke i Slaven Belupa.

Spornu situaciju možete pogledati od 49.40

Baš poput Grezde u subotu, tada se Ivanovski ubacio ispred Punčeca i kada je trebao krenuti sam prema golu Rijeke pao nakon međusobnog remplanja što splitski arbitar nije okarakterizirao ni prekršajem. Ili je tada grubo oštetio Farmaceute ili sada Riječane, trećeg nema jer nemoguće da kod istog suca dvije praktički identične situacije jednom nisu prekršaj, a drugi put znače crveni karton.

Strukan je na Rujevici bio jedan od rado viđenih sudaca, njegove se pogreške nikada nisu gledale kroz prizmu namjere pa mu i sada neće toliko zamjeriti što je propustio pokazati poneki žuti karton u prvom poluvremenu (Hajradinović zbog grubog starta na Kvržiću), koliko to što je vjerovao tuđim a ne svojim očima kada je uvažio sugestiju Frana Jovića i običan duel rame o rame Raspopovića i Bobana okarakterizirao prekršajem za najstrožu kaznu.

Povijest se na neki način ponovila, Fran Jović bio je sudac one utakmice u 4. kolu kada je Osijek pobijedio 1:0 iz jedanaesterca zbog prekršaja Eleza na Lesjaku kojeg je samo Jović vidio. Bila je to Joviću prva utakmica koju je sudio Rijeci nakon 29. kola prošle sezone i utakmice Istra 1961 - Rijeka u kojoj nije uvažio signalizaciju zaleđa od svog pomoćnika i priznao Riječanima pogodak koji se i pokazao regularnim. Zanimljivo, nakon te utakmice Jović pet kola nije sudio iako je svoj posao odradio vrlo dobro…

Da ne bi bilo zabune, između dva Osijeka sudio je Jović Bijelima u Koprivnici (1:1) bez zamjerke, kao sudac iza gola signalizirao Pajaču jedanaesterac za Rijeku u porazu protiv Hajduka jesenas, ali zbog dva jedanaesterca u Gradskom vrtu koja je samo on vidio na Rujevici ga idući put sigurno neće dočekati s ružama. M. Sučić

Inače, oni koji poznaju Strukana reći će da je maksimalno pošten sudac koji možda nije toliko talentiran, već je veliki radnik koji je jako predan tom pozivu u kojem je puno naučio i od svog mentora Ede Trivkovića i koji je predanošću, poštenim odnosom i ulaganjem u sebe došao do razine da spada u sam vrh HNL-a.

SUDAČKU ANALIZU DERBIJA I OSTALIH UTAKMICA 22. KOLA HNL-A MOŽETE PRATITI U PONEDJELJAK, U EMISIJI HNTV-A 'TREĆE POLUVRIJEME' (20.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:59