Screenshot
NAJTEŽI DANI

VIDEO: TEŠKO JE GLEDATI ŠTO SE DOGAĐA NEKADAŠNJEM PONOSU ZAGREBA Evo kako se sjajni drugoligaš poigrao s bivšim prvakom Hrvatske

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 31. svibanj 2017. 13:57

Sesvete su svoju šestu drugoligašku sezonu zaokružile na impresivan način i uz demonstraciju moći. Izabranici trenera Denisa Bezera u Kranjčevićevoj su deklasirali nekad prvaka elitnog razreda hrvatskog nogometa, a danas novog trećeligaša Zagreb (4:0).

To što su domaćini odavno u grogiranom stanju, protekle nedjelje je bio najmanji problem sesvetske družine. Uz četri postignuta pogotka crveno-crni su mogli poentirati još nekoliko puta, iako u njihovim redovima nije bilo čak petorice prvotimaca. Nedostajali su Džijan, Šarlija, Dučkić, Karamarko i Ivančić.

Najava visokih ciljeva

I bez navedenih vedeta bilo je onih koji su posljednju prvenstvenu utakmicu odigrali na visini zadatka. Prvenstveno se to odnosi na 25-godišnjeg veznjaka Vedrana Jurjevića, koji je dojmljivu prezentaciju protiv posrnulih zagrebaša okrunio pogotkom početkom nastavka. Jurjević je bio član Zagreba, ali nikada u Kranjčevićevoj nije dobio pravu prigodu u skladu s nogometnim znanjem koje posjeduje, tako da je sesvetski veznjak imao i motiv više da sezonu završi u pobjedničkom stilu.

Sesvete su novom pobjedom prvenstvenu utrku zaključile na vrlo dobrom četvrtom mjestu, za što iskrene čestitke zaslužuju svi igrači, trener Denis Bezer uz pomoćnike Jakirovića i Štroka, te naravno Uprava kluba na čelu s predsjednikom Perom Karatovićem.

Može se samo nagađati kako bi se završila borba za prva dva mjesta da su Sesvete imale prvoligaške ambicije i da u zimskoj stanci klub nije napustila nekolicina standardnih prvotimaca.

Nakon turbulentne premijerne sezone Sesvete su postale drugoligaška sila u nogometnom, a već odavno prvoligaški klub u organizacijskom smislu, dok imponira lakoća s kojom su Sesvećani stigli do četvrtog mjesta. Također vrijedi izdvojiti da su uz Goricu, Dučkić i društvo postigli najviše golova u ligi (53). Najbolji strijelci kluba s devet postignutih pogodaka su Vedran Mesec i Tomislav Štrkalj.

Ulog je pretkolo

Sezona za glavne protagoniste još nije zaključena i mogla bi čak u konačnici dobiti epitet trofejne. U četvrtak s početkom u 17.30 u Sesvete na stadion Svetog Josipa Radnika stiže novi prvoligaš Rudeš u finalu Kupa ZNS-a, a pobjednik će osim pehara steći pravo sudjelovanja u pretkolu Hrvatskog kupa sljedeće sezone.

Sesvetski put do finala trasiran je preko Brezovice, Dubrave Tim Kabel, Kustošije i Trnja, a upravo je spomenuti Jurjević pogocima sa 11 metara u posljednja dva kup dvoboja omogućio put Sesvetama prema završnom obračunu. Posljednju utakmicu u sezoni klub će iskoristiti i za proslavu uspješne sezone svih kategorija. Ulaz na finalni dvoboj Kupa ZNS-a je slobodan, a za gledatelje su osigurani hrana i piće uz tamburaše.

Linker
20. travanj 2024 09:27