screenshot
RIJEČ TRENERA

VIDEO: TRENER HAJDUKA NAKON UTAKMICE OBAVIO RAZGOVOR SA SUCEM Evo što Oreščanin misli o crvenom kartonu Caktaša: 'Možda sam subjektivan, ali...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. travanj 2019. 00:01

U susretu 27. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Splitu svladao Hajduk sa 1-0 (1-0). Strijelac jedinog gola bio je Gavranović u 26. minuti. Siniša Oreščanin morao se suočiti sa pitanjima nakon prvog poraza ovog proljeća.

- Čvrst derbi, rovovska bitka i pobjeda sretnog i spretnog protivnika. Osjetilo se njihovo iskustvo kroz europske utakmice ovu sezonu. Za naše igrače još jedno iskustvo, neki su igrali prvi derbi. Utakmica nije bila lijepa, ali ipak je imala intenzitet kazao je Oreščanin.

Prvo je pitanje bilo vezano uz napadačku nemoć Bijelih. Problem igre u zadnjoj trećini nametnuo se kao ključni, a s druge strane iskusni "lisac" Gavranović iskoristio je jednu šansu i zabio sedmi put Hajduku.

- Sve ste rekli. Početak utakmice je bio u redu, imali smo neka dodavanja s kojima smo pokušavali iz drugog plana doći pred vrata Dinama. Nemam što zamjeriti svojim igračima. Mogu im samo čestitati. I njima i publici.

Stekao se dojam da je Šunjić "pojeo" vezni red Hajduka?

- Ne bih se složio s vama - odgovorio je Oreščanin novinaru.

- To nije točno. Mi smo bili momčad koja je probala igrati kroz posjed. Šunjić je odigrao jako dobru utakmicu, ali "pojeo" je prejaka riječ. I ne stoji.

Palaversa nije zaigrao ni minute, od standardnog igrača preselio je na klupu.

- Život teče dalje i poslije ove utakmice. Rekao sam to i prije derbija. Nama fokus treba biti da ostanemo mirni i idemo dalje. Iskustvo je ogromno, značit će našim igračima, a treba naglasiti da smo dali sve od sebe. Sa igračem manje smo sve otvorili i Dinamo je tu dobio prednost. Do tog trenutka utakmica je bila kontrolirana s naše strane. Doduše, pozicioniranja i dodavanja su trebala biti bolja, ali iz ovoga ćemo izvući iskustvo.

Ivanovski je iznenađujuće trebao okrenuti utakmicu prvim nastupom ove sezone?

- Situacija se događa na terenu, tko je na klupi uvijek može ući. Mi smo donijeli takvu odluku, Ivanovski je trebao vezati dva stopera. Međutim, kada pogledam analizu bit ću pametniji.

Imali ste razgovor sa sucem nakon utakmice, o čemu ste dugo pričali?

- Da ne bi bilo pogrešnih konotacija, moram naglasiti da je bio ugodan razgovor. Ekspertiza će vjerojatno pokazati da je crveni karton zaslužen, ali mislim da kazna nije mjerodavna. U redu, subjektivan sam, no tako mislim.

Osijek je u nedjelju i to je jedna od ključnih utakmica za ušuljavanje u Europu. Hoće li se momčad uspjeti psihološki i tjelesno podići do nedjelje ?

- Dići će se momčad do nedjelje. Ja sam pozitivan unatoč porazu.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 10:41