NASTAVAK UTRKE

VIDEO: VIŠE NEMA NEPORAŽENIH MOMČADI U EUROPI! SLAVLJE I U MAKSIMIRU, DINAMO OPET U IGRI Lokosi u 90. iz penala srušili Rijeku

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 06. svibanj 2017. 09:51

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:0 (Majer 90'(11m))

LOKOMOTIVA (3-5-2): Šemper – Kolinger, Rrahmani, Majstorović – Grezda, Šunjić, Capan, Karimi, Valentić (od 80. Bočkaj) – Cekici (od 70. Majer), Radonjić (od 59. Antunović).

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo– Ristovski, Župarić, Elez, Zuta – Bradarić, Mišić – Vešović, Andrijašević, Gorgon (od 80. Matei) – Gavranović (od 56. Bezjak).

-----------------------------------------------------------------

Nakon 396 dana uopće i čak u 440 dana u prvenstvu, Rijeka je kapitulirala! Lokomotiva je defenzivno odradila fantastičan posao i na kraju kaznila Riječane u sudačkoj nadoknadi. Franko Andrijašević je u šesnaestercu povukao igrača domaćina, sudac Igor Križarić pokazao na bijelu točku, a Majer poentirao s bijele točke.

Riječane je ta odluka, blago rečeno, naljutila, ali ljuti mogu biti i na sebe. Tijekom cijele utakmice, naime, nisu nijednom zapucali u okvir vrata domaćina. Rijeka je na servis za meč-loptu došla u potpuno neprepoznatljivom izdanju, daleko od onog šampionskog koje je većim dijelom natjecanja pokazivala. Spori, bezidejni, neopasni bili su momci koje vodi Matjaž Kek.

Utakmica od koje se mnogo očekivalo, utakmica u kojoj je Rijeka lovila 11. uzastopnu pobjedu protiv Lokomotive u svim natjecanjima, devetu u prvenstvu, utakmica u kojoj bi s trijumfom održala osam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Dinama. Ostala je na tih pet nakon što ju je Lokomotiva nokautirala.

U prvom poluvremenu mogli su uživati isključivo najzagriženiji zaljubljenici u defenzivne taktičke postave. Tih 47 minuta, koliko je sa sudačkom nadoknadom trajao prvi dio dvoboja, prošao je bez ijedne potrebe za obranama vratara Adriana Šempera i Andreja Prskala. Očekivao se Rijekin uragan, ali s Kvarnera se do Kranjčevićeve probio tek blagi povjetarac.

Potpuno bezopasan udarac Franka Andrijaševića u 23. minuti, devet minuta kasnije Alexander Gorgon je imao još lošiji pokušaj, Marko Vešović u 36. puno bolji, no ni on nije naciljao okvir vrata. U tih desetak minuta Rijeka je bila najbliže vodstvu, što dovoljno govori o njenoj predstavi. Lokomotiva se postavila organizirano u obrani i predvođena nepogrešivim stoperskim dvojcem Amirom Rrahmanijem i Antom Majstorovićem mirno rješavala sve opasnije probleme. Preblaga je bila dominacija Rijeke, otupljene su bile njene ofenzivne oštrice.

U 38. minuti prvo pravo veće uzbuđenje, nažalost nenogometne tematike. Denis Kolinger je odigrao svijeću blizu auta na sredini igrališta. Ali Karimi krenuo je prema lopti kojoj je bio bliže Dario Župarić, ali Iranac je išao svom snagom. Naletio je na riječkog stopera i uslijedio je strašan nokaut glavom u glavu. Župarić je kratko vrijeme bio u nesvijesti, ali se srećom brzo pridigao. Upisala se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i Lokomotiva, tek toliko da se upiše. Tukao je iz daljine Endri Cekici i to desetak metara od lijeve vratnice.

Nije se puno toga puno promijenilo ni u nastavku. Budući da Rijeci nikako nije išlo, Kek je bio prisiljen povući prvi potez. Iz igre je u 56. minuti izvadio Marija Gavranovića i uveo Romana Bezjaka. Uzvratio je četiri minute kasnije Tokić, izašao je Dejan Radonjić, ušao Ivan Antunović. Efekta nije bilo, nastavila je Rijeka kružiti oko domaćeg šesnaesterca, ali Lokomotivin bedem bio je neprobojan. Disciplinirani i organizirani Plavo-bijeli lakoćom su se obračunavali s tromim gostima s Rujevice.

I onda je u 69. minuti Tokić pokazao kartu koju je jako skrivao. U petak je u najavi utakmice kazao kako je ozljeda stražnje lože Lovre Majera preteške prirode da bi kandidirao za Rijeku, da mladi ofenzivni veznjak ni ne trenira s momčadi. No bile su to puste priče, jer je upravo Majer zamijenio Cekicija i u tih 30-ak minuta oduševio s nekoliko krasnih poteza.

U 74. minuti Riječani su proključali od bijesa nakon što je Luka Capan nespretno sam sebe u šesnaestercu pogodio u ruku. Sudac Igor Križarić nije se oglasio, smatrali su gosti s Rujevice da je trebao.

I u onda je u 90. minuti stigla kazna. Prvo je zicer u situaciji jedan na jedan Ivanu Antunoviću obranio Andrej Prskalo, a nakon nadolazećeg kornera koji je izveo Majer, oglasio se sudac Križarić i dosudio najstrožu kaznu. Taj Majer, kojeg je Tokić toliko skrivao, na kraju je presudio…

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 13:29