screenshot youtube
SJAJAN SLOBODNJAK

VIDEO: ZABIO PRVI POGODAK U KARIJERI, ODUŠEVIO KEKA I RUJEVICU, PA OTKRIO 'Trebalo mi je vremena dok sam došao na red, ali sve se idealno poklopilo'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. veljača 2018. 21:40

I kada je Rijeka zabijala puno važnije golove, rijetko si je Matjaž Kek davao oduška da ih proslavi. Ipak, nakon što je Leonard Zuta iz slobodnog udarca prebacio živi zid i neobranjivo smjestio loptu u lijevi Ćorićev kut, trener Bijelih podigao je ruke u zrak, raširio osmijeh… Ne zbog značaja pogotka koji je u smiraju utakmice samo potvrdio trijumf Riječana koliko zbog strijelca Leonarda Zute. Bio mu je to prvi pogodak u sezoni, prvi u dresu Rijeke i prvi - u karijeri!

Kao lijevom braniču nije mu primarni zadatak zabijati golove, ali u točno 200 utakmica za Hacken i njihovu mladu momčad, odnosno za Rijeku, ipak se negdje moglo zalomiti, zar ne? Proslavili su ga suigrači, najbolje su znali koliko je Zuti značio taj trenutak.

- Doista je poseban osjećaj postići prvi pogodak, a mislim da je i pogodak bio doista lijep. Sve se poklopilo. Imamo puno dobrih izvođača slobodnih udaraca u momčadi, trebalo mi je vremena dok sam došao na red i naravno presretan sam što sam ga izveo kako sam želio. Skandiranje navijača? Uvijek je lijepo čuti kada navijači izgovaraju tvoje ime - govorio je nakon utakmice Leonard Zuta.

Vježbate li slobodne udarce na treningu?

- Povremeno da, ali puno više sam ih trenirao dok sam bio u Hackenu. Sada sam dočekao i taj sretni trenutak kada sam pogodio kako sam želio.

Znači li vam pogodak puno i za samopouzdanje?

- Naravno, ali najvažnije je da je momčad pobijedila. Zadovoljan sam kako smo igrali, po meni je to bio vrlo dobar nastup.

Proteklih ste dana dobili i konkurenciju, došao je Leovac kojeg ste prije dvije i pol godine baš bi zamijenili na Rujevici. Zapravo, priča s lijevim braničima na Rujevici je zanimljiva. Kada je umjesto Leovca došao Zuta u životnoj je formi igrao Mateo Bertoša. Onda se Zuta ustalio, pa iako je često bio meta kritičara, postao najstandardniji igra. Ljetos kada je došao Davidson, igrač sa statusom reprezentativca Australije koji je igrao na SP-u u Brazilu i sanja odlazak u Rusiju, Zuta je ponovo “dodao gas“, upisao tri asistencije u tri utakmice, sjajno surađivao s Heberom prije nego su, baš nekako s ozljedom riječkog Brazilca, i rezultati krenuli krivim smjerom.

Sada ste na dolazak Leovca sjajno reagirali, odigrali jako dobru utakmicu, postigli pogodak.

- Na konkurenciju gledam na način da je uvijek dobra. Kada ti netko puše za vratom, pokušavaš biti što bolji da bi sačuvao svoje mjesto ako igraš, odnosno može ti pomoći da još jače radiš kako bi se izborio za svoje mjesto ako ne igraš. Tako će biti i sada, ja ću i dalje raditi najbolje što mogu, a trener će onda odlučiti.

Kako ste zadovoljni početkom ovog proljetnog dijela?

- Imamo puno novih igrača, ali imaju kvalitetu, pokazali smo protiv Istre 1961 da možemo kvalitetno igrati i kao momčad. Vjerujem da ćemo još napredovati i da ćemo brzo biti na razini koju priželjkujemo - zaključio je Leonard Zuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 18:27