REUTERS
ODJECI BURNOG DERBIJA

ČAK JE I ISTINSKI NOGOMETNI VELIKAN POSTAO ŽRTVA? 'Ovo je nemoguće, uvijek se Juventusu pomaže!'

NE JENJAVAJU ODJECI KONTROVORZNOG DERBIJA U Milanu ogorčeni zbog penala u sudačkoj nadoknadi
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 12. ožujak 2017. 13:03

Vrlo je lako moguće da je, izuzev Rossonera i njihovih pristalica, najljući čovjek u večernjim satima petka na Apeninima bio sjajni veznjak Radja Nainggolan. Bez obzira što Roma, jasno, svoj susret novog kola talijanskog prvenstva igra tek danas...

- Mrzim Juventus, jer uvijek pobijede zahvaljujući nekom kaznenom udarcu ili iz prekida - rekao je prije nekoliko dana istetovirani belgijski ‘pitbull’ te dodao kako je na Olimpico stigao samo kako bi svladao Bianconere.

Italija je, naime, nacija podijeljena na bogati i razvijeni sjeverni dio (Lombardija...) te nešto slabiji ekonomski jug. Međutim, nogomet je također izvor podjela u susjednoj nam prekomorskoj državi, a općenito se te podjele svode na one ‘za’ Juventus te one koji se slažu s Nainggolanom, ne samo zbog afere sredinom prošlog desetljeća te izbacivanjem najboljeg talijanskog kluba u drugu ligu.

Sudac Davide Massa je prekjučer u Torinu, na asistenciju pomoćnika, pokazao na bijelu točku za domaćine gotovo na isteku pete minute sudačke nadoknade derbija s Milanom. I to će, naravno, samo dodatno potpiriti mišljenja onih koji tvrde kako su Zebre privilegiran klub u Serie A. Da su najbolji i najkvalitetniji, to im gotovo nitko ne spori, a i oni koji tvrde drukčije nemaju objektivno viđenje nogometa i ostalih inih okolnosti. Izračunali su Talijani da je lopta Lichsteinera prošla samo 187 centimetara prije nego je udarila u De Scigliovu ruku. Dakle, niti dva metra. Dakako da su svi Rossoneri apsolutno podivljali uvjeravajući Massu i pomoćnika da njihov branič, s obzirom na blizinu, nije imao ni vremena, ni prostora maknuti ruku.

Mirni Montella

Pomoći nije bilo, Dybala je zabio za 2:1 i nova tri boda uoči uzvrata formalnosti protiv Porta u Ligi prvaka.

- Navikli smo već, navijači Milana već se šest godina uvijek žale na iste stvari. Trebali bi konačno prestati pričati o suđenju. Nitko ne priča da me Zapata faulirao u prvom dijelu te da je i to trebao biti jedanaesterac - kazao je nakon susreta junak Juventusa.


Juventus Get Controversial Penalty In 95th... by sharmanher

Zanimljivo, trener Rossonera nije htio pričati o kontroverznoj odluci, iako je na travnjaku morao smirivati svoje najžešće pulene, a bili su to ponovno sjajni Gigi Donnarumma te Carlos Bacca.

- Nema smisla prigovarati, jer se ništa neće promijeniti. Zadovoljan sam kako smo odigrali, ako nastavimo napredovati u ovom smjeru, sigurno ćemo se plasirati u Europu. Bili smo gotovo ‘al pari’ s moćnim Juventusom i to je ono što me veseli - poručio je mirno Montella.

Ljutiti Donnarumma

Ne bi se digla takva pompa, jedna odluka bi se prije ili kasnije pospremila pod tepih, jer Juve sigurno nema niz neporaženosti od 31 utakmicu u Serie A zbog djelitelja pravde. Međutim, prije nekoliko kola istu sudbinu je proživio Inter kojemu Rizzoli nije sudio dva kaznena udarca te je isključio Perišića. Problem je nastao što i jedna sporna situacija nije prikazana na Movioli...

Dalje, žalio se i Napoli nakon prve utakmice polufinala Kupa koju su Bianconeri dobili sa 3:1 uz dva kaznena udarca. Predsjednik Di Laurentiis nazvao je sve sprdačinom, poručio da će Napoli na uzvrat poslati juniore, a sportski direktor Giuntoli nazvao je sudačke odluke sramotnim za cijeli talijanski nogomet. I onda je stigao jedanaesterac protiv Milana ne u sutonu, nego već u debelom sumraku susreta.

I šteta da je stigao jer se najviše priča o tome, a ne o fantastičnom Donnarummi.

- Ovo je nemoguće, uvijek se Juventusu pomaže!

Tako je vikao 18-godišnji vratar govoreći u svoje, ali i u ime velikog dijela talijanske javnosti.

Linker
18. travanj 2024 09:41