REUTERS
NIJE ZADOVOLJAN

JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA SVIJETA MOGAO BI BITI VELIKI PROBLEM ZA KOVAČA Nezadovoljna zvijezda se sukobila s Heynckesom pa mu ovaj očitao lekciju

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. svibanj 2018. 14:12

Igrala se 77. minuta bundesligaškog dvoboja u Kölnu, nevažnog što se rezultata tiče. Domaćin je, naime, ispao i prije ove utakmice, a Bayern je naslov proslavio prije nekoliko kola. U spomenutoj minuti Jupp Heynckes odlučio je izvaditi Roberta Lewandowskog, koji je ionako bio upitan zbog lakše ozljede. Međutim, to se Poljaku nije nimalo svidjelo, polako se kretao prema poprečnoj liniji, vidljivo nezadovoljan.

Pružio je ruku Sandru Wagneru koji je ušao umjesto njega, dao je ruku i pomoćnom treneru Gerlandu, a kada je došao do Heynckesa samo je okrenuo glavu i otišao prema klupi, gdje je nervozno bacio bocu s vodom. Iskusni trener bio je vidljivo nezadovoljan Poljakovom reakcijom i nakon zadnjeg zvižduka uhvatio je Lewandowskog i očitao mu lekciju. Visoko uzdignutim prstom gestikulirao je prema 29-godišnjem napadaču, koji je samo pognuo glavu i odslušao svoje.

Jasno, taj je slučaj pomno analiziran u njemačkim medijima. Poljaka su i inače žestoko kritizirali nakon oba dvoboja s Realom, tada je bio među najlošijim igračima Bavaraca. No, tada je u njegovu obranu skočio baš Heynckes, ali prekjučer se nije libio javno prozvati najboljeg strijelca Bundeslige.

‘Samo ja sam šef’

- Za izmjene u Bayernu oduvijek su zaduženi treneri, toga se svaki igrač mora pridržavati. Lewy želi osvojiti zlatnu kopačku i u neku ruku mogu shvatiti njegovo nezadovoljstvo, ali način na koji je to napravio nije nimalo zabavan. Šef mogu biti samo ja i nitko drugi - vidljivo nezadovoljan izjavio je Heynckes nakon sraza u Kölnu, kojeg su Bavarci riješili u svoju korist, a Lewandowski je bio strijelac jednog pogotka.

Ukupno je ove sezone u prvenstvu zabio 29 pogodaka, odlaskom Aubameyanga iz Borussije D. u Arsenal izgubio je glavnog konkurenta, vidi se to i po ljestvici strijelaca. Drugi je Nils Petersen iz Freiburga, koji je 15 puta svladao suparničke vratare. Međutim, Poljak u posljednje vrijeme ne izgleda dobro, posljednja tri tjedna ima problema s ozljedom, pa je preskakao treninge, a na terenu sve više izgleda kao strano tijelo.

Počeo je prigovarati suigračima, kojima se to nimalo ne sviđa. Vidljivo je to bilo prilikom proslave njegova gola, prvo su svi otrčali prema asistentu Müller, pa tek onda njemu.

Želja za transferom

- Pričali smo o tome, rekao mi je kako mu je žao što nije zabio još dva-tri pogotka, pa je zato bio ljutit i to na sebe, nema tu nikakve priče. Sve je u redu - pokušao je smiriti situaciju Hasan Salihamdžić, sportski direktor Bavaraca.

Pozadina je ipak drukčija. Već mjesecima se Lewandowskog spominje kao novog napadača Reala. No, Karl Heinz Rummenigge demantirao je te sve napise i čak je ponudio okladu novinarima utvrdivši kako će Lewandowski i sljedeće sezone nositi dres Bayerna. Bude li tako, onda će se Niko Kovač suočiti s velikim problemom.

Nezadovoljni igrač zna često poremetiti odnose u svlačionici, ali pogledamo li u prošlost, postoji velika vjerojatnost da će se Lewandowski smiriti ukoliko stvarno ostane u bavarskoj metropoli. Naime, već je bio u sličnoj situaciji, godinu dana prije isteka ugovora s Borussijom D. htio je otići u Bayern, no u Dortmundu su spustili rampu. Poljak je tu odluku prihvatio, odigrao sjajnu sezonu i prvi put bio najbolji strijelac Bundeslige. Godinu dana kasnije besplatno je prešao u Bayern i s utakmicom u Kölnu stigao do 150. službenih golova u 193 nastupa. Brojke zorno govore zašto u Bayernu nisu skloni njegovu odlasku, a ugovor ga veže do 2021. godine.

Linker
23. travanj 2024 14:20