Bongarts/Getty Images
NOGOMET PONEDJELJKOM

VIDEO: BAYER UVJERLJIVOM POBJEDOM PRESKOČIO KOVAČEV EINTRACHT U LOVU NA LIGU PRVAKA Villarreal u susretu punom kartona ugrozio plasman u Europu!

Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2018. 01:31

U posljednjem susretu 29. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayer Leverkusen je na gostovanju deklasirao RB Leipzig 4-1 skočivši na četvrto mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Domaćin je poveo u 17. minuti golom Marcela Sabitzera, a u posljednjim trenucima prvog dijela gosti su izjednačili nakon brze kontre koju je golom okrunio Kai Havertz.

U nastavku susreta 'apotekari' su odigrali sjajno i u prvih 25 minuta zabili su tri gola i tako riješili pitanje pobjednika. Strijelci su bili Julian Brandt (51), Panagiotis Retsos (56) i Kevin Volland (69).

Za Bayer je od 68. minute zaigrao hrvatski nogometaš Tin Jedvaj.

SVE GOLOVE I SAŽETAK POGLEDAJTE OVDJE

Bayer Leverkusen je ovom pobjedom skočio sa šestog na četvrto mjesto sa 48 bodova. Na vrhu je Bayern koji je osigurao novi naslov sa 72 boda, Schalke na drugom mjestu ima 52 boda, a treća je Borussija Dortmund sa 51 bodom. Peti je Eintracht sa 46 bodova koliko ima i RB Leipzig na šestoj poziciji.

Kiks Villarreala na domaćem terenu

Villarreal je u posljednjoj utakmici 31. kola španjolske Primere na domaćem terenu izgubio od Athletica 1:3 te tako propustio probiti se na petu poziciju na ljestvici, koja za razliku od sadašnje šeste donosi izravan plasman u Europsku ligu umjesto igranja kvalifikacija.

Poveli su gosti već u četvrtoj minuti golom Cordobe, a u 51. na 2:0 povisio je Williams. U 67. su domaćini smanjili rezultat preko Bacce, no u 87. je Muniain postavio konačnih 3:1 za goste iz Bilbaa.

Glavni sudac Villanueva podijelio je po pet žutih gostima i domaćinima. Za Villarreal je Alvaro u 89. minuti dobio drugi pa je morao napustiti travnjak.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Linker
26. travanj 2024 06:19