Screenshot
HRVATSKI VIKEND

VIDEO: DUJE ČOP UŠAO U POVIJEST SERIE A Pogledajte situaciju koja je prevarila mnoge, ali ne i video-suca!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 14:37

Nogometaši Juventusa uvjerljivom su pobjedom startali u novu sezonu Serie A, u Torinu je ove subote rutinski s 3:0 odrađen Cagliari, a utakmicu su obilježila i dva Hrvata.

Mario Mandžukić olakšao je posao Juventusu dovevši Torineze u vodstvo već u 12. minuti, a u povijest Serie A upisao se Duje Čop, koji se s posudbe vratio u Cagliari i od prve minuta zaigrao u vrhu napada.

Talijanska liga je od ove sezone uvela video tehnologiju (VAR), a premijerno je iskorišten u Torinu, i to baš za rješavanje dvojbene situacije u kojoj je glavni akter bio naš Duje Čop.


Buffon saves Penalty after Video assistant...

Povijesni trenutak dogodio se u 39. minuti kada je bek Juventusa Alex Sandro u kaznenom prostoru startao na gležanj hrvatskog reprezentativca, a sudac Fabio Maresca u pomoć pozvao video-suca.

Nakon pregleda snimke, odlučio je ipak dosuditi jedanaesterac za Cagliari, ali ni to nije pomoglo jer je Gianluigi Buffon obranio udarac Diega Fariasa. Dogodilo se to kod vodstva Juventusa 1:0, a pobjedu su do kraja podebljali Paulo Dybala (45') te Gonzalo Higuain (66').

Marko Pjaca, koji je nedavno počeo s treninzima nakon ozljede koljena, nije bio u sastavu Juvea.

Linker
25. travanj 2024 02:02