REUTERS/Lisi Niesner
ODMAH JE ODUŠEVIO

VIDEO: NIKO KOVAČ POKAZAO LJUDSKU I TRENERSKU VELIČINU I POKLONIO SE SVOME LEGENDARNOM PRETHODNIKU Hvala što si mi ostavio ovako jaku momčad

'Moram reći da je razlog naše ovako dobre igre i Jupp Heynckes zahvaljujući kojem ja sada imam tako jaku momčad', pokazao je ljudsku i trenersku veličinu Niko Kovač zahvalivši se svom prethodniku.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 13. kolovoz 2018. 11:59

Povratak na mjesto sreće Niko Kovač obilježio je sjajnim trijumfom i prvim trofejom na klupi Bayerna. Aktualni prvak razbio je pobjednika Kupa, momčad koja je prije nešto manje od tri mjeseca slavila u međusobnom ogledu u Berlinu. No, tada je na klupi Eintrachta sjedio bivši hrvatski izbornik koji je uz pomoć Ante Rebića donio prvi trofej momčadi iz Frankfurta nakon 30 godina.

Sada je 46-godišnjak na klupi Bavaraca i ako je suditi po prvom službenom nastupu, Bayern će i ove sezone biti nedodirljiv za sve. Srdačan je bio doček donedavnog trenera na Commerzbank Areni, tek poneki zvižduk čuo se s tribina, a već od prve minute Bayern je nametnuo svoj ritam i kružio oko šesnaesterca. Odolijevali su domaći dvadesetak minuta, a onda je na scenu stupio Robert Lewandowski. Poljski je napadač u pet minuta zabio dva gola glavom, prvog nakon sjajnog centaršuta Kimmicha, a drugog nakon kornera Robbena i krive procjene novog vratara Eintrachta Rönnowa.

Lewandowski je cijelo ljeto koketirao s odlaskom, no sve je presjekao Niko Kovač spustivši rampu. Hrvatski trener je razgovorom uvjerio Poljaka kako će graditi momčad oko njega, uostalom i prije nego što je preuzeo momčad jedino je s njime i Neuerom komunicirao.

Komplimente za dobru igru Lewandowskog dobio je nakon susreta i Niko Kovač kojeg je nemački dnevnik Bild proglasio najzaslužnijim za novo zastrašujuće izdanje poljskog napadača.

"Niko Kovač je odmah po dolasku u Bayern poručio da Lewandowski mora ostati i da on računa na njega. Kovač puno razgovara s njim i daje mu do znanja da se oslanja na njega, da mu apsolutno treba", piše Bild.

Zadovoljni Kovač

Lewandowski je svoju briljantnu večer zaokružio trećim pogotkom na početku drugog dijela. Nakon tog gola Poljak je izašao, Kovač ga je htio poštedjeti sukoba s kapetanom domaćina Abrahamom koji mu je razbio usnicu. Sukob se nastavio i nakon utakmice, ali je prisebni Hummels odmaknuo Lewandowskog. Preostala dva pogotka zabili su Coman i Thiago, domaći trenet uveo je Antu Rebića tek u 64. minuti, procijenio je Austrijanac kako hrvatski reprezentativac nije spreman za najveće napore. Uostalom 24-godišnjak se tek prije osam dana priključio treninzima.

Bila je to prava demonstracija snage, nije ni čudo da je Kovač bio vidno zadovoljan nakon dvoboja.

"Cijelu utakmicu odigrali smo na visokoj razini, ishod je totalno realan. Međutim, ne smijemo se nakon ovog rezultata previše uzdignuti. Niti Eintracht mora potonuti", rekao je Kovač dodavši kako je ovaj rezultat dobar za njegove reprezentativce koji su u Rusiji doživjeli veliko razočaranje.

Poseban je priča Lewandowski...

"O Robertu ne moramo posebno govoriti. On je napadač svjetske klase što je i pokazao protiv Eintrachta. Nikome nije lako zabiti tri gola u 70 minuta", rekao je Kovač, a onda pokazao veličinu:

"Ali moram reći da je razlog naše ovako dobre igre i Jupp Heynckes zahvaljujući kojem ja sada imam tako jaku momčad. Prošle godine je osvojio prvenstvo, a nadam se da ćemo i dalje biti jednako uspješni", poručio je Kovač.

Na tom tragu je i Mats Hummels.

"Ovaj trofej nam puno znači i klubu i reprezentativcima. Doživjeli smo dosta razoračanja od travnja ove godine i htjeli smo u novu sezonu krenuti pozitivno i sretni smo da smo u tome uspjeli".

Niko Kovač tako je trijumfalno startao na klupi Bavaraca koji su osvojili sedmi Superkup, četvrti u nizu. Jedina briga je izlazak Alabe 15 minuta prije kraja zbog ozljede.

Bavarce ovaj tjedan čeka prijateljski ogled s HSV-om, a u subotu prvo kolo Kupa kod četvrtoligaša SV Drochtersen-Assela.

Linker
20. travanj 2024 15:41