REUTERS
WBA SRUŠIO TOTTENHAM!

VIDEO: ŠOK ZA KRAJ JEDNE ERE U ENGLESKOJ, PROPUSTILI SU SVE ŠTO SE MOGLO Evo tko nakon punih deset godina ispada iz Premiershipa!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2018. 17:52

Nogometaši Stoke Cityja na svom su bet365 stadionu, bivšoj Britanniji, poraženi od Crystal Palacea 2:1 te se tako nakon deset godina igranja u najelitnijem razredu engleskog nogometa sele u Championship.

Domaćini su poveli u 43. minuti golom Shaqirija, no preokret su za goste režirali McArthur u 68. te Van Aanholt u 86. minuti susreta.

GOLOVE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Stokeu je još ostala samo jedna utakmica, sljedećeg vikenda u gostima kod Swanseaja, no matematički više ne može dohvatiti ostanak budući da konkurenti imaju dvije utakmice manje i još igraju međusobno.

Nogometaši West Bromwich Albiona nastavili su s nizom odličnih rezultata u završnici prvenstva, u subotnjem susretu 37. kola premier lige na svom su terenu iznenadili Tottenham s 1:0 i tako zadržali izglede za ostanak.

SAŽETAK UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Do treće pobjede i 10. boda u posljednja četiri nastupa WBA je stigao pogotkom bivšeg igrača Tottenhama Livermorea u trećoj minuti sudačke nadoknade. Tottenham je ostao četvrti sa 71 bodom, jednim manje od trećeg Liverpoola, a pet više od petog Chelseaja.

WBA je prije više od mjesec dana praktički bio otpisan, no pobjedama protiv Manchester Uniteda, Newcastle Uniteda i Tottenhama te bodom protiv Liverpoola stigao je u poziciju da ima priliku u posljednjem kolu izboriti ostanak.

WBA je trenutačno 19. sa 31 bodom, dva manje uz utakmicu više od 17. Swansea Cityja, koji se nalazi na posljednjem mjestu koje osigurava ostanak, odnosno bodom manje uz dvije utakmice više od 18. Southamptona koji kasnije u subotu gostuje kod Evertona. U slučaju pobjede Southamptona WBA će ipak već danas izgubiti prvoligaški status.

U prilog WBA ne ide niti činjenica kako će Swansea i Southampton igrati međusobno u utorak jer će u slučaju bilo kojeg drugog ishoda osim remija u tom susretu WBA izgubiti prvoligaški status uoči posljednjeg kola.

Ukoliko "preživi" navedena dva susreta, WBA će u posljednjem kolu sljedeće nedjelje morati u gostima pobijediti Crystal Palace i nadati se domaćim porazima Southamptona protiv Manchester Cityja i Swanseaja protiv Stoke Cityja.

Nikola Vlašić dobio sat vremena u remiju Evertona

U posljednjem susretu subotnjeg programa 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton i Southampton su na Goodison Parku igrali 1-1 (0-0), a hrvatski veznjak Nikola Vlašić je za domaće igrao do 58. minute.

Gosti, koji se bore za ostanak u ligi, poveli su preko Redmonda (56) i tu prednost držali doslovno do posljednjeg trenutka susreta, samo da bi udarac Daviesa (90+6) s više od 20 metara na putu prema mreži pogodio braniča Southamptona Romeua u nogu, lopta je stoga promijenila smjer i završila iza leđa nemoćnog McCarthyja.

Southampton je ovim bodom doduše izašao iz zone ispadanja, sada je 17. sa 33 boda, koliko ima i 18. Swansea City, no Southampton ima bolju razliku pogodaka (minus 19 u odnosu na minus 26). Ipak, za ova dva kluba ključan za ostanak bit će međusobni dvoboj u utorak u zaostalom susretu 31. kola.

REZULTATI 37. KOLA,

Petak:

Brighton and Hove Albion - Manchester United 1-0 (Gross 57)

Subota:

Stoke City - Crystal Palace 1-2 (Shaqiri 42 / McArthur 68, Van Aanholt 86)

Leicester City - West Ham United 0-2 (Joao Mario 34, Noble 64)

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 1-0 (Livermore 90+3)

Watford - Newcastle United 2-1 (Pereyra 2, Gray 28 / Ayoze Perez 55)

Bournemouth - Swansea City 1-0 (Fraser 37)

Everton - Southampton 1-1 (Davies 90+6 / Redmond 56)

Kasnije igraju:

Everton - Southampton

Nedjelja:

Manchester City - Huddersfield Town

Chelsea - Liverpool

Arsenal - Burnley

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 17:31