Action Images via Reuters
VELIKO SLAVLJE NAVIJAČA

VIDEO: TREĆELIGAŠ IZBACIO JEDNU OD NAJDOMINANTNIJIH MOMČADI Cityju isključen igrač zbog brutalnog starta, Guardiola doživio jedan od najtežih poraza!

Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2018. 01:09

Nogometaši trećeligaša Wigana priredili su senzaciju izborivši plasman u četvrtfinale FA kupa nakon što su na svom travnjaku pobijedili lidera Premiershipa Manchester City 1-0.

Pogodak odluke zabio je William Grigg u 79. minuti nakon velike pogreške gostujućeg braniča Kaylea Walkera. Bio je to njegov sedmi pogodak u FA kupu ove sezone i trenutačno je vodeći strijelac ovog natjecanja.

Manchester City je od 45. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog izrazito oštrog starta isključen Fabian Delph. Međutim, 'Građani' su i s igračem manje dominirali, imali su 27 udaraca i osam kornera, ali nisu uspjeli svladati Christiana Waltona.

Wigan je tako izbacio i trećeg premierligaša na putu do četvrtfinala. U prošlom kolu izbacili su West Ham, a prije toga i Bournemouth.

Zanimljivo, bilo je to i treća uzastopna pobjeda Wigana u najstarijem nogometnom natjecanju na svijetu protiv Cityja. Wigan je slavio 2013. u finalu, 2014. u četvrtfinalu, a sada u osmini finala.

Wigan će u četvrtfinalu igrati protiv Southamptona.

Linker
16. travanj 2024 19:54