Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group C - Paris St Germain v Liverpool - Parc des Princes, Paris, France - November 28, 2018 Paris St Germain's Neymar reacts after remonstrating with the assistant referee (not pictured) Action Images via Reuters/Andrew Boyers
Action Images via Reuters

JAVLJAJU FRANCUZI

ZBOG PROSVJEDA ODGOĐENE ČETIRI UTAKMICE FRANCUSKOG PRVENSTVA Postoje naznake da bi se čak moglo odgoditi čitavo kolo

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 06.12.2018. u 15:30

 • Francuska nogometna liga (LFP) je u četvrtak objavila da odgađa prvenstvene utakmice 17. kola Monaco-Nica i Saint-Etienne-Marseille koje su se trebale igrati u petak i nedjelju nakon što su otkazane i utakmice PSG-Montpellier i Toulouse-Lyon planirane za subotu, a sve zbog prosvjeda koji su najavljeni za ovaj vikend.

  Utakmica Monaco-Nica, derbi jugoistoka zemlje, odgođena je "na zahtjev vlade prinčevine Monaco s kojom je suglasna Prefektura Alpes-Maritimes" te "na zahtjev Prefekture Loire", objavila je u svom priopćenju LFP.

  Povjerenstvo za natjecanja Lige "će kasnije odrediti datum" za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva, dodaje se u priopćenju.

  LFP u svom priopćenju ne spominje prosvjede, ali prema pisanju dnevnika "Nice Matin", postoji bojazan da policijske snage predviđene za osiguravanje reda i mira za vrijeme susreta ne bi bile dovoljne da zajamče sigurnost navijačima na stadionima. Tradicionalno, navijači Nice dolaze u Monaco na skuterima u koloni uz policijsku pratnju.

  Postoje naznake da bi moglo doći do odgode svih utakmica 17. kola francuskog prvenstva. U utorak je pariška policija objavila da utakmica PSG-Montpellier odgođena "kako bi se mogle mobilizirati sve policijske snage da budu na raspolaganju snagama reda zbog prosvjeda najavljenih za 8. prosinca".

  Iz drugih medija