Dario Šarić i Justise Winslow
 Bill Streicher / USA TODAY Sports / Reuters
BOMBA IZ SAD-A

SENZACIONALNA RAZMJENA U NBA-U! Dario Šarić napušta Philadelphiju, hrvatski reprezentativac dio velikog 'tradea'!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2018. 20:27

Velika vijest stiže iz SAD-a! Prema pisanjima brojnih portala, Philadelphia 76ersi i Minnesota Timberwolvesi dogovorili su veliku zamjenu u koju je uključen hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić!

Dosadašnja ekipa hrvatskog košarkaša u senzacionalnom tradeu dobila je Jimmyja Butlera i Justina Pattona, dok je u drugom smjeru uz Šarića krenuo Robert Covington, a Minnesota je dobila i pick druge runde drafta 2022. godine.

Službena potvrda se još uvijek čeka, ali čini se da je posao gotova stvar. Vijest su prenijeli ugledni portali poput ESPN-a, Bleacher Reporta i drugih.

U ovoj sezoni sezoni Šarić je u prosjeku igrao 30 minuta za Sixerse, a učinak mu je bio 11.1 poena, 6.6 skokova i dvije asistencije po utakmici.

Dario je u Philadelphiju stigao 2015. godine preko razmjene s Orlandom, a zaigrao godinu dana kasnije. U dvije sezone postao je miljenik navijača u Philadelphiji i postao standardan član početne petorke u sustavu trenera Bretta Browna. Dario je bio jedan od nositelja igre, odmah do Joela Embiida i Bena Simmonsa.

Sad odlazi u momčad koja je trenutno među najlošijima u Zapadnoj konferenciji. Timberwolvesi su na omjeru od četiri pobjede i čak devet poraza.

Najpoznatija imena u redovima Minnesote su Derrick Rose, Karl-Anthony Towns i Andrew Wiggins. Dario bi trebao biti miljenik trenera Toma Thibodeaua koji voli borbene igrače, a za minutažu će se boriti s Tajom Gibsonom koji je prva opcija na krilnom centru. Naravno, puno će toga ovisiti i o samoj Šarićevoj formi.

Linker
26. travanj 2024 20:29