Soccer Football - Europa League Semi Final Second Leg - Valencia v Arsenal - Mestalla, Valencia, Spain - May 9, 2019 Arsenal's Petr Cech celebrates after the match Action Images via Reuters/Andrew Boyers - RC14E8A273A0
Screenshot: Twitter

UZRUJALA IH PORUKA

SRBI POLUDJELI ZBOG 'PROVOKACIJE' BOSANSKOG CENTRA 'Tim je potezom želio veličati ubojice i isprovocirati Nikolu Jokića'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.05.2019. u 09:18

 • Neki srpski mediji naveliko su se raspisali o sinoćnjoj šestoj utakmici doigravanja polufinala Zapadne konferencije između Portlanda i Denvera, ali ne iz košarkaških motiva, nego zbog odjevne kombinacije Jusufa Nurkića.

  Riječ je, dakako, o ozlijeđenom bosanskom centru Portlanda, a bivšem igraču Cedevite.

  On je na susret došao s bijelom majicom ispod sakoa, na kojoj su bila ispisana brojna imena, junaka obrane Bosne i Hercegovine.

     

   

  U srpskim medijima majicu su, očekivano, protumačili Nurkićevu gestu na drugačiji način.

  "Košarkaš Bosne i Hercegovine obukao je bijelu majicu s imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih i tim je potezom želio veličati ubojice, ljude koji su ubijali Srbe u Bosni i Hercegovini. Nema sumnje da je želio isprovocirati Srbe i Nikolu Jokića", piše srpski Informer u tekstu pod naslovom: 'Skandal u NBA: Jurkić veličao zločince i ubojice Srba'.

  Portland je inače susret dobio sa 119:108 i izborio odlučujuću sedmu utakmicu.

   

  Tagovi
  Iz drugih medija