Bojan Bogdanović
 Profimedia, Newscom
NEVJEROJATNA UTAKMICA

VIDEO: EUFORIJA U GRADU NAKON UTAKMICE ŽIVOTA FENOMENALNOG BABE Bojana Bogdanovića u Indianapolisu usporedili s Reggiejem Millerom?!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 22. travanj 2018. 16:59

Pobjeda u Clevelandu, kojom su Pacersi otvorili ovu seriju prvog kruga, izgledala je kao “labuđi pjev” Bojana Bogdanovića i suigrača nakon što se LeBron James sa 46 poena pobrinuo da aktualni NBA viceprvaci u Indianapolis dođu izjednačeni. I onda su još Cavsi u prvom poluvremenu treće utakmice izgradili prednost od 17 poena, a dvoznamenkastu razliku održavali su sve do završnice treće četvrtine. Da bi se u posljednjoj ukazao - Bojan Bogdanović...

- Cijeli život bio sam strijelac, tek tu se moja uloga nešto promijenila - nasmijao se hrvatski reprezentativac nakon utakmice u kojoj je stavio 30, pogodio sedam trica, a 15 poena ubacio je u posljednjoj četvrtini.

- Dobivam dodatnu energiju kad vidim da mi šutovi ulaze.

Euforija u Indianapolisu

A Bojanu je ulazilo sve. Ili gotovo sve. Pa je tako sredinom posljednje četvrtine vezao tricu uz prekršaj Kylea Korvera, slobodno bacanje i još jednu tricu. Sedam poena za 30 sekundi i vodstvo Pacersa 84:77. odlučujuća trica, pak, stigla je dvije i pol minute prije kraja s - devet metara.

- Kad je izveo “4-point play”, dvorana je eruptirala, a mi na klupi smo podivljali - prenio je Myles Turner ozračje iz Fieldhousea.

- Ovako nešto čekam otkad sam prije nekoliko godina došao tu, bila je ovo najzabavnija utakmica u kojoj sam sudjelovao.

Euforija koju je izazvao Bogdanović otišla je toliko daleko da ga je Indianapolis Star usporedio s - Reggiejom Millerom. Definitivni dokaz da je Bojan odigrao utakmicu života jer nema većeg komplimenta od usporedbe s najvećim Pacerom svih vremena, čovjekom koji je simbol ovog kluba. Pritom je postao četvrti igrač Indiane (Chuck Person 1991, Reggie Miller 1995. i 2000, Paul George 2014) sa sedam trica u jednoj utakmici NBA doigravanja.

I opet, nakon što je postao tek treći Hrvat (Dražen Petrović i Toni Kukoč) sa 30 ili više poena u doigravanju, “na meniju” je bila i Bojanova obrana. Prije svega na LeBronu Jamesu. Dva dana nakon 29. rođendana je Mostarac bio priča dana. Pao je Kralj, a srušio ga je neočekivani junak. Priča kakve Amerikanci obožavaju.

- Prije početka sezone su svi mislili da ja ne mogu igrati obranu. Ne kažem da sad igram nevjerojatnu obranu, ali naporno radim da bih otežao posao bilo kojem igraču kojeg čuvam - prilično skromno će Bogdanović.

Uostalom, nije trebao hvaliti sam sebe, odradili su to trener i suigrači.

- Nije lako zadržati svježinu u napadu kad čuvaš LeBrona, ali Bojan je na kraju uspio pronaći energiju - rekao je Nat McMillan, čije su zamke za najboljeg košarkaša svijeta opet stavile Pacerse u poziciju da dobiju utakmicu.

Scenarij kao za film

- Nevjerojatan je način na koji se “zapalio” u posljednjoj četvrtini. Sjajan je, sjajan šuter - oduševljeno je o Bogdanoviću govorio i njegov playmaker Darren Collison.

- Napravio je fantastičan posao na oba kraja terena - zaključio je Victor Oladipo.

Pacersi su ga morali toliko hvaliti nakon što je pogodio sedam od devet trica u večeri kad je ostatak momčadi imao 1-17 (!) “iza luka”. A Bojan se samo smijao...

- Mučio sam se prve dvije utakmice u Clevelandu, u ovoj rano zaradio dvije osobne pogreške i već sebi upisao još jednu lošu izvedbu, ali zadržao sam fokus, pobrinuo se da šutiram kad to moram, pogotovo što su oni radili sve da Victora odvoje od lopte. U drugom poluvremenu sam počeo pogađati, imao sam sjajan osjećaj i mislim da sam odradio vrhunski posao.

Scenarij kao za film: Šutovi ulaze, čuvaš najboljeg igrača na svijetu i momčad ostvaruje pobjedu u doigravanju.

- Definitivno je tako jer voditi 2-1 protiv momčadi za koju igra najbolji na svijetu, a pritom osjetiti podršku naših navijača, neopisiv je osjećaj.

Recept za čuvanje LeBrona Jamesa?

- Spuštam se nisko, pokušavam mu ući u koljena, odgurniti ga što dalje od koša. Protiv takvih igrača se ne trebati nadati bilo čemu, ključ je biti agresivan od početka do kraja. On je opet šutirao s dobrim postotkom, ali mi smo dobili utakmicu i to je najvažnije - zaključio je novi veliki junak Indianapolisa.

Linker
25. travanj 2024 11:49