Jerome Miron / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: HRVAT U LAKERSIMA OPET ODLIČAN Novi double-double Zubca, Russ 'sam' pobijedio Dallas, Jokić briljirao za Denver pa teško pao...

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 27. siječanj 2017. 08:51

Los Angeles Lakersi noćas su očekivano bili poraženi kod Utah Jazza 96-88, ali hrvatske fanove košarke veselit će da je Ivica Zubac drugu utakmicu zaredom imao double-double učinak.

Mladi centar je za 26 minuta zabio 16 poena (6-11, slobodna bacanja 4-4) uz 10 skokova i 1 asistenciju, a na svojoj poziciji je bio bolji od kolege Mozgova (na početku sezone dobio ugovor na 64 milijuna dolara) koji je zabio 9 poena uz 9 skokova. Općenito, za goste je po tko zna koji put bolje igrala klupa nego starteri, a predvodio ih je jedan od najboljih šestih igrača lige Lou Williams.


Ivica Zubac 16 pts

Kod Jazza je najbolji bio Gordon Hayward s 24 poena, dok je defanzivni mag možda i najbolje obrambene momčadi lige Rudy Gobert zabio 9 poena, uhvatio 13 skokova i podijelio čak 6 blokada.

Očekivanu pobjedu ostvarila je i momčad Oklahome protiv gostiju iz Dallasa (109-98), makar su Mavsi u zadnjoj četvrtini smanjili dotad komfornu prednost od 16 razlike na -6. Tada je na scenu nastupio Russell Westbrook (koji je potpuno nepravedno izvisio iz prve petorke Zapada na All Star utakmici) te u zadnjih devet minuta zabio 17 od svojih 45 poena (šut 16/29, trica 4/8, slobodna 9/11) u za njega rijetko preciznoj večeri. Russ je dodao i 8 skokova i 3 asista, čime je ostao daleko ispod triple-double prosjeka na kojem igra tijekom cijele sezone, ali čovjek se ionako ne zamara time dok god momčad pobjeđuje.

Da sve ne bude idealno za OKC, pobrinuo se Enes Kanter koji je ozlijedio ruku nakon što je iz bijesa opalio stolac u drugoj četvrtini. Budući da je riječ o trećem strijelcu momčadi i čovjeku koji često briljira s klupe, Thunder će njegov izostanak sigurno osjetiti.

- Bilo je teško čovječe. Da to napravi na takav način je baš nesretno. On je jak čovjek, oporavit će se - ipak je bio optimističan Westbrook.

Osim Westbrooka, za Thunder su dobru utakmicu odigrali i Victor Oladipo i Steven Adamas koji su zabili 17, odnosno 15 poena, dok je potonji dodao i 7 skokova. Kod Mavericksa je Harrison Barnes zabio 31 poena, a Justin Anderson je dodao 17.

Denver Nuggetsi su u svojoj dvorani svladali Sunse 127-120 za šestu pobjedu u zadnjih osam utakmica, a doslovno briljantan je bio srpski centar Nikola Jokić koji je za 36 minuta zabio 29 poena (šut 12/21, slobodna bacanja 5/6) uz čak 14 skokova i 8 asista, 2 blokade i jednu kradenu loptu.

Pred kraj utakmice Jokić je pao i ostao ležati na podu, na što ga je okružila cijela momčad Nuggetsa. Srećom, poslije utakmice se ispostavilo da nije teško ozlijeđen, iako još uvijek mora obaviti magnetsku rezonancu na lijevom kuku da potpuno umiri klub iz Denvera. U svakom slučaju, čini se da će Jokić propustiti tek nekoliko utakmica, zbog čega su suigrači vidno odahnuli:

- Drago mi je da nije riječ o ničem ozbiljnom. Vjerojatno će propustiti nekoliko utakmica prije nego se vrati, a nama će definitivno nedostajati na parketu - rekao je Darrell Arthur.

O svojem najboljem igraču poslije utakmice je pričao i trener Nuggetsa Michael Malone:

- Bilo je različitih emocija u svlačionici iako smo pobijedili. Nikolu suigrači dosita vole, nije egoističan, mlad je, voli se zabavljati, malo je šašav i zbog toga ga svi dečki vole. Usprkos svojem uspjehu, još uvijek je isti dečko i zato ga svi poštuju - biranim riječima je opisao Malone 21-godišnjeg Jokića, koji je svojedobno bio MVP ABA lige u dresu Mega Leksa.

Inače, u pobjedi Denvera sjajan je bio i Gallinari s 25 poena i 7 skokova, a Will Barton je zabio 16 koševa s klupe. Kod Sunsa je najbolji bio Eric Bledsoe s 28 poena, Devin Booker je ubacio 24, a T.J. Warren 21 poen.

Linker
19. travanj 2024 02:32