JONATHAN DANIEL AFP
MONSTRUOZNO ZAKUCAVANJE

VIDEO: IGRAČI NA TERENU HVATALI SU SE ZA GLAVE! Pogledajte kako je NBA-zvijezda razbila konstrukciju koša na All-star nadmetanju novaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2020. 09:23

Sjevernoamerička košarkaška priča ovog je vikenda fokusirana na događanja u Chicagu. Ona su rezervirana za All-star nadmetanja koja, kao i obično, traju čitavoga vikenda. Prvog dana, u petak, snage su odmjerili igrači prve i druge godine podijeljeni u momčadi SAD-a i Svijeta. Takozvani Rising Stars Challenge pripao je SAD-u rezultatom 151:131.

U revijalnom susretu prvi strijelac pobjedničke momčadi bio je Eric Paschall s 23 postignuta poena. Colin Sexton dodao je 21, a najkorisnijim igračem toga dvoboja proglašen je Miles Bridges koji je ubacio 20 poena.

Glavni događaj utakmice zbio se minutu i 10 sekundi prije kraja prvog poluvremena. Tada je naime, Zion Williamson, prvi pick ovogodišnjeg Drafta zakucao toliko jako da je slomio konstrukciju koša. Svaki od njegovih 14 poena na utakmici bio je jako atraktivan.

Zanimljivo, iako je Zion nakrivio ploču koša na lijevu stranu, u zadnjoj minuti prvog dijela normalno se igralo. Kad se oglaila sirena za kraj poluvremena, na scenu su izašli glazbenici koji su popunjavali program, a nekoliko metara dalje radnici su na ljestvama popravljali konstrukciju.

Najefikasniji u redovima Svijeta bili su Kanađani R.J. Barrett s 27 i Brandon Clarke s 22 poena. Luka Dončić utakmicu je završio sa 16 poena.

Linker
25. travanj 2024 13:14