Screenshot

KONTROVERZNI ALL-STAR

VIDEO: JE LI MOGUĆE DA JE ZA OVO DOBIO MANJU OCJENU OD POBJEDNIČKE Pogledajte zakucavanja iz Chicaga, uključujući i raskucavanje o kojem će se pričati

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.02.2020. u 08:36

 • Druga od tri večeri NBA All-star vikenda u Chicagu završena je, blago rečeno, dosta kontroverzno. Naime, u natjecanjima u zakucavanju pobjedu je nakon dvije izlučne runde uzeo Derrick Jones Jr., a velika većina košarkaškog svijeta smatra da je to trebao biti Aaron Gordon.

  Na kraju drugoplasirani Gordon je u finale ušao s dva zakucavanja za koja je dobio maksimalnih 50 bodova dok je Jones u završnicu ušao s jednim zakucavanjem od 46 i drugim od 50 bodova.

  U finalnoj su rundi igrači imali po dva zakucavanja. Ono posljednje, Gordonovo smatra se jednim od najboljih zakucavanja u povijesti. Bio je to okret nakon dodavanja od ruba table.

  Budući da su oba igrača imala sve maksimalne ocjene, dakle 50 bodova, moralo se ići u pripetavanje. I opet - za po jedno zakucavanje, svakom pedesetica.

  Runda o kojoj će se pričati je ona druga u raskucavanju. Jones je impresivno napravio windmill nakon odraza nešto bliže od linije slobodnih bacanja, a Gordon je na teren pozvao Tacko Falla, najvišeg igrača u NBA-u. Preskočio ga je, snažno zakucao s dvije ruke, no dobio ocjenu 47, za bod manju od Jonesovog windmilla koji je tako odnio pobjedu.

  Društvene mreže, a javili su se tamo mnogi bivši i sadašnji NBA-igrači vjeruju da je Jones nezasluženo pobijedio.

  Pogledajte sva zakucavanja sa sinoćnjeg All-star događanja.

   

  Tagovi
  Iz drugih medija