Ronald Martinez / USA Today Sports
NBA

VIDEO: 'METLA' SE IPAK NIJE DOGODILA LeBron predvodio Cleveland do prve pobjede u velikom finalu i srušio rekord Magica Johnsona

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2017. 11:56

Branitelji naslova Cleveland Cavaliersi izbjegli su "metlu", a košarkaši Golden State Warriorsa upisali su prvi poraz u doigravanju nakon 15 uzastopnih pobjeda. Pred svojim navijačima košarkaši Clevelanda su noćas u četvrtoj utakmica finala NBA lige dobili Golden State sa uvjerljivih 137-116.

I dok su u prošloj utakmici prokockali pobjedu u zadnje tri minute susreta, ovaj puta igrači Clevelanda od početka do kraja su imali uvjerljivu prednost. Nakon tri minute vodili su 16-5, a prvu četvrtinu zaključili su sa 16 koševa prednosti. Na poluvrijeme su otišli sa vodstvom 86-68.

Gosti su bili nemoćni i nisu se uspjeli približiti na manje od 11 poena zaostatka. No, ipak vode sa 3-1 u pobjedama i u utorak ujutro po hrvatskom vremenu u Oaklandu imaju priliku osvojiti krunu.

"Imamo DNK prvaka i to smo pokazali. Peta utakmica će biti još teža, ali nismo se predali", izjavio je vođa Cavaliersa LeBron James, koji je ostvario "triple-double", odnosno 31 koš, 10 skokova i 11 asistencija. Briljantan je bio i Kyrie Irving sa 40 poena, a Kevin Love dodao je 23 koša.

Kod Golden Statea najbolji je bio Kevin Durant sa 35 poena, a dobru partiju pružio je i Draymond Green, sa 16 koševa i 14 skokova. Stephen Curry i Klay Thompson imali su skroman učinak, Curry je ubacio 14, a Thompson 13 poena.

Linker
19. travanj 2024 21:08