screenshot youtube
NBA LIGA

VIDEO: ZATO JE 'KRALJ'! KAKVA DOMINACIJA LEBRONA U ALL-STAR UTAKMICI James odnio titulu MVP-a i dostigao najvećeg košarkaša svih vremena

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2018. 10:03

U All-Star utakmici NBA lige u Los Angelesu sinoć je pobjedu odnijela momčad LeBrona Jamesa 148:145. Ovo je bila prvi All-Star u ovakvom formatu obzirom kako nisu igrali Istok protiv Zapada, već momčadi koje su birali LeBron James i Steph Curry.

'King' James u ovom je susretu imao prednost prvog picka jer je dobio najviše glsova, dok je Curry imao čast odabrati dresove za ovaj spektakl. Trener Jamesove momčadi bio je Dwane Casey dok je Stephovom ekipom s klupe upravljao Mike D'Antoni.

Kada je sama utakmica u pitanju njezin MVP bio je upravo LeBron koji je završio na 29 koševa, 19 skokova te osam asistencija. Bio je apsolutni lider u samoj završnici momčadi kada je pogodio tricu za izjednačenje, a nekoliko trenutaka kasnije i vodstvo svoje momčadi.

Iako su vodili gotovo čitavu utakmicu sastav Stepha Currya je u posljednjoj četvrtini sve uspio prokockati, a ponajbolji pojedinci u gubitničkoj momčadi bili su Lillard i DeRozan s po 21 košem, te Towns s 17 koševa i 10 skokova.

Valja istaknuti kako je ovo bio 14. nastup za LeBrona na jednoj All-Star utakmici te je tako prestigao Dirka Nowitzkog kao aktivnog košarkaša s najviše All-Star utakmica, a osim toga izabran je i za MVP susreta i tako se izjednačio s Oscarom Robertsonom, Michaelom Jordanom i Shaquilleom O'Nealom.

Linker
18. travanj 2024 05:43